Dans for store og små - på flere sprog

Familiedans: Fem gange i denne vintersæson inviterer Bornholms Folkedansere til Familiedans på Højskolen og søndag d. 17. januar var det anden gang, at danserne var samlet.

Motions- og oplevelsestilbud hvor hele familien kan være sammen er mere og mere populære, og 35 dansere fra 0 – 80+ var samlet denne dag. Dansen gik så selv de mindste børn fik en svingom - de allermindste på mors arm. 

At dansens sprog kan forene både generationer og nationaliteter var tydeligt, og lige som første samling var der besøg af nogle fra Mon-folket (Burma). De har boet på Bornholm i en del år nu, og de giver gerne opvisning i deres traditionelle danse – men er også blevet ferme i at træde de danske trin. På dagen var der også mødt kurdere fra Iran, og så bidrog højskoleelever også med lidt udenlandsk kulør.

”Musik og rytme kender vist ikke til grænser og sprogvanskeligheder, så der var liv og glade dage. Det var dejligt at se den positivitet, der blev lagt frem.” fortæller Irene Dunker, fra DGI Dans og Musik, Bornholm.

Levende musik og børnedans

Spillemænd sørgede for masser af levende musik, og specielt i de afsluttende kædedanse var alle med og hyggede sig. Der var som sagt en del mindre børn, og de nød sanglegene og de enkle danse, som var tilrettelagt til dem.

”Det er længe siden Bornholms Folkedansere har haft et børnehold, og vi håber, at dette kan føre til, at vi en dag igen kan få tilslutning nok til et hold med folkedans for børn. Og hvem ved? - Måske også et nyt begynderhold for dem, der ikke længere er børn, og som gerne vil danse videre ad livets vej.” afslutter Irene Dunker