Mænd kan da også sagtens danse

Artiklen her er originalt bragt i tillægget Mænd og Motor, og vi er så enige i budskabet. Lad os få flere mænd på gulvet!

I 1995 blev South Western Country Club stiftet af en flok glade entusiaster, der brændte for at etablere en klub, hvor man kunne samles omkring deres fælles interesse for countrymusik. Senere kom linedance til at være hovedformålet – og det kan alle være med til, både mænd og kvinder. Selvom mændene er i undertal i klubben, så har de det sjovt i selskab med kvinderne med cowboyhattene.

Tekst og fotos: Kim Holm

SKÆRBÆK: Siger man linedance, tænker man straks: cowboyhatte, støvler og godt humør. Og netop disse ting er hovedingredienserne hos en flok glade entusiaster i South West Country Club i Skærbæk.

South West Country Club startede faktisk ikke som en linedancerklub, men som en hyggeklub for mennesker med interessen for, at lytte til god countrymusik og måske nyde et glas Whisky og en lille svingom. Men i 1999 begyndte klubben med linedance. Initiativet blev taget en søndag eftermiddag i Gasse Forsamlingshus med Majbrit fra Vamdrup som instruktør. Men efterhånden blev lokalerne for små og man rykkede teltpælene op og flyttede til Skærbæk Kommuneskole. Dengang var man oppe på 150 medlemmer, men i dag er man nede på 50 medlemmer i alderen 6-79 år. Men man er altid åbne for nye medlemmer, der er velkomne til at møde op på skolen på en øveaften.

Der er sket meget i klubben gennem årene, bl.a. masser af opvisninger – især de første år, da det var moderne at danse linedance. Og selvfølgelig klubdansedag, linedancetræf i bl.a. Bogense og Skærbæk og til Bordertræf i Tønder og mange andre steder, hvor andre klubber har holdt dansedage.

I dag har man fire hold, der danser forskellige aftener i løbet af ugen. Et begynderhold, et lidt øvet hold og holdet for de øvede. Og det betyder, at dem der har tid og lyst kan deltage på flere hold ad gangen.

-Jeg har selv været med i klubben siden 1999 og i 2001 blev jeg valgt til at være med i bestyrelsen. I 2007 blev jeg valgt som formand og det er jeg stadig. Da jeg startede, havde jeg aldrig haft med foreningsarbejde at gøre før, men hurtigt kom jeg til at bruge meget tid på det. Interessen for linedance skyldes faktisk min kone, der havde taget mig med til en opvisning, og der blev vi begge enige om, at det skulle vi da også prøve. De første år dansede jeg også selv, men det gør jeg ikke mere. Jeg har også danset squaredance, men det stoppede jeg med for 2 år siden, siger Martin Wangsgaard, der har været formand i 10 år.

Mænd kan også i linedance

Linedance er en sport, hvor alle kan være med, både kvinder og mænd og på tværs af alder. Er man først begyndt at danse linedance bliver det hurtigt til en livsstil.

-Det giver god motion at danse og det er sjovt. Men det er ikke dansen, der er det væsentlige, der er det sociale derimod. Vi er én stor familie. Dansen giver mulighed for, at man kan lave noget sammen med sin mand eller kone – og er man sure på hinanden når man møder op, forsvinder surheden straks når musikken begynder. Og så kan vi mænd selvfølgelig også godt lide at tage damerne under armen. Men ellers er vi mænd ikke så meget for, at skulle danse, selvom mange af de største instruktører inden for linedance er mænd, siger Christian Breum, der var klubbens første formand og blev Æresmedlem i 2013.