Man kan danse alle steder - også i et gammelt missionshus

I det gamle missionshus i Vinkel, lidt udenfor Viborg, er ruderne duggede, indenfor bliver der nemlig danset på livet løs.

Når man kommer kørende ud af de mørke landeveje en kold vinteraften og når til den lille by Vinkel med 200 indbyggere, ser det ved første øjekast meget stille ud. Kører man dog fordi det gamle missionshus, får man sig en overraskelse, for her danses der.

Gennem de gamle ruder på den smukke bygning kan man se par i fuld gang med at øve sig på Jive, Cha Cha Cha eller den drilske Slowfox. 

Lille sal med æggebakker i loftet

I missionshuset har foreningen SVIF gang i dansen og i spidsen står to engagerede instruktører Mette Carstensen og Chris Seal. I 10 år har de vist begyndere og øvede dansetrin i det lille hus ude på landet. "Der kan maks være seks par i lokalet, ellers bliver det altså for meget" fortæller Mette om deres lille dansesal.

Når man træder ind i forlokalet er det præcist stort nok til at der kan stå to borde og nogle stole, her sidder danserne nemlig en gang om måneden til socialt samvær efter træningen. Herfra går man gennem en dobbeltdør ind til dansesalen, et fint lille lokale der i vintertiden bliver opvarmet af en brændeovn. 

"Vi har selv lydisoleret lokalet" fortæller Mette, mens hun ser op på loftet, der er dækket til med æggebakker. "Det tog to dage og vi havde da også lidt ondt i nakken bagefter" fortsætter hun små grinende. 

Det sociale har stor betydning 

For danserne er der ingen tvivl, de kommer for at dansen, men også for det sociale og for at have det sjovt med andre. Ikke mindst kommer de fordi deres instruktører bringer så meget glæde til dansen.

Foreningen gør ikke det store ud af at lave reklame for sig selv, de fleste kommer fordi de enten kender Mette og Chris eller fordi de kender nogen, som kender nogen, der går til dans hos dem.

Man fornemmer også at flere næsten har familietræf. Der er både brødre, kusiner og fætre som danser på samme hold, dog altid med egen partner. De fleste kommer med deres ægtefælle eller kæreste, men det er ikke et krav eller en nødvendighed for at møde op. 

Foreningen er ganske enkelt et godt eksempel på at man kan danse alle steder - også i et gammelt missionshus.