Bliv uddannet esportstræner med DGI og Esport Danmark

Med en basistræneruddannelse i esport, kan du blive klædt på til at stå i spidsen for træningshold i foreningen.

DGI og Esport Danmark har udviklet den danske basistræneruddannelse i esport med det formål, at sikre kompetente esportstrænere ude i de danske esportsforeninger.

Vi ønsker, at esportstræning skal være sjov og lærerigt for alle - og give spillerne en oplevelse, de ikke kan få derhjemme. Uddannelsen skal derfor klæde trænere på, så de kan give spillerne lyst til at komme igen til næste træning.

Med et særligt fokus på pædagogiske og didaktiske værktøjer ønsker vi, at fremtidens esportstrænere får en bredere forståelse for trænerrollen, træningsmiljøet, børns udvikling & vaner og ikke mindst viden og værktøjer, der kan let kan omsættes til det træningsfællesskab, der er hjemme i foreningen.

Basistræner 0 er for dig, der er helt ny i et esports træningslokale og har brug for en kort introduktion til esportstræning. Det kunne fx være den nye forældertræner, der mangler lidt basal viden om esport, gaming og god træningskultur.

Hvis du har erfaring som esportstræner, anbefaler vi, at du starter på Basistræner 1.

Basistræner 1 og 2 er for dig, der har trænererfaring i esport og gerne vil bygge ovenpå din erfaring med en officiel træneruddannelse, hvor der arbejdes i dybden med de grundlæggende aspekter i trænergerningen i esport. Basistræner 2 bør først tages, når basistræner 1 er gennemført, da der er en klar rød tråd mellem de to kurser.

Basistræneruddannelsen læner sig tæt op ad vores fælles etiske kodeks i esport. Stærke værdier som fairplay, ingen gambling og trivsel hos den enkelte træner og spiller, vægtes højt gennem hele uddannelsen. Ligeledes arbejder vi, på uddannelsen, med fysisk aktivitet og leg som et fast element til at skabe sjov, social og lærerig esportstræning, hvor alle kan være med.

**Du kan tage de tre trænerkurser i forlængelse af hinanden, og tilsammen giver de en basistræneruddannelse i esport.