Arbejdsgruppe arbejder for flere piger i esport

DGI har gennem et stykke tid arbejdet med at få flere piger til at åbne øjnene for esport i foreningsregi. Nu sætter en arbejdsgruppe tryk på kedlerne.

Arbejdsgruppen ser på, hvordan man får flere piger og kvinder til at dyrke esport i det spirende foreningsliv, der er på området.

Pigerne er glade for at dyrke esport – men det kan være svært som pige, at møde op i en af de mange esportsforeninger, der skyder op landet over. Det skal en arbejdsgruppe nu sørge for at ændre.

Læs også: Flere piger skal med i esportsforeningerne

DGI har gennem det seneste år kigget på udfordringen med at åbne esportsmiljøerne op, så flere piger får lyst til at dyrke esport i foreningslivet. En proces, hvor der blandt andet har været afviklet to workshops om emnet. Nu kommer næste skridt.

”Nu har vi nedsat en kompetent arbejdsgruppe med nogle virkelig motiverede kvinder, der kaster sig over konkrete opgaver for at skabe mere åbenhed og rummelighed til piger i esport,” fortæller Martin Fritzen, der er projektleder i DGI Esport.

”Forventningerne er, at vi i 2020 og 2021 løbende forandrer kommunikationen i vores kurser og uddannelser, i alle vores tilbud og i hele den måde, vi italesætter gaming og esport. På den måde åbner vi esport og gaming mere op for alle,” lyder det fra Martin Fritzen.

Mød arbejdsgruppen

Emina Zizak, Psykolog og Projektleder/Teamleder/coach:

Jeg er med i arbejdsgruppen, fordi jeg oprigtigt tror på, at vi sammen kan gøre en forskel for de piger, der føler sig “forkerte” eller er bange for at deres gaming bliver “opdaget”.

Nanna Sørine Falk, Folkeskolelærer og Esportstræner:

Jeg er med i gruppen, fordi jeg godt kunne tænke mig, at pigerne allerede ude i folkeskolerne tilvælger Esport, så vi i fremtiden kan få flere professionelle kvindelige spillere. Herunder er det jo også dejligt med flere kvinder indenfor gaming, som kan hygge sig på den måde. Det sociale aspekt gavner rigtig meget og er uhyrligt vigtigt.

Anne Rasmussen, Esportstræner i hhv. Hillerød og Roskilde, selvstændig coach og esportskonsulent.

Jeg er en del af arbejdsgruppen, fordi jeg gerne vil være med til at sørge for, at andre piger og kvinder kan få muligheden for at dyrke eSporten på lige fod med alle andre. Derudover vil jeg gerne være medvirkende til, at "Hr. og Fru Danmark" ser eSporten som en aktivitet, der kan ligestilles med "almindelig" sport.

Eva Fog, Stifter og forkvinde i foreningen DigiPippi, foredragsholder og ekspert i børn og ligestilling i tech:

Jeg er med som del af samarbejdet mellem DGI og DigiPippi, men også som gamer på 30. år. Der skal ske en forandring.

Læs også: Esport er for piger (og kvinder)

Stella Ørn, Klassisk/historisk musiker uddannet fra konservatoriet. Underviser på Vejle og Vejen musikskoler:

Jeg er med fordi jeg har spillet i 20 år uden nogensinde at være med i en forening og uden at have andre kvindelige venner/bekendte der indrømmede at de gjorde det.

Jeg vil gerne gøre en forskel så andre piger/kvinder ikke sidder alene og nørder pga en kultur der lægger op til at "sådan noget er ikke en pigeting".

Maria Nors Tindal, uddannet materialist:

Jeg er med i gruppen for udbrede budskabet om at det er helt okay at være pige og gamer! Jeg ønsker mere ligestilling inden for esport og bare generalt få alle de skønne piger, kvinder og damer mere på banen, ud af busken og ind i foreningerne!

Sumaya Sheikh Abdullahi, Cand.mag. i engelsk og psykologi. Arbejder deltid på Billund plejecenter som tilkaldevikar:

Jeg er med i denne arbejdsgruppe efter at have mødt kvindelige gamere i den virkelige verden, hvor jeg fik øjnene åbnet op for, hvor meget det er et tabu for piger/kvinder at stå ved at de gamer.

Derfor vil jeg gerne være med til at inspirere og motivere de gamere derude, som mærker til denne stigmatisering og tabu der følger med ved at være gamer. Min holdning er, at det er mega sejt at gøre det man elsker, forbedre sig, samt vigtigst at have det sjovt. Der vil altid være nogen der har et sæt forventninger til hvem du er, men du er den eneste der kan gøre, og ved, hvad der er bedst for dig og din lykke.

Tanja Laursen, Cand.mag i religion og filosofi. Arbejder som folkeskolelærer i Fredericia Kommune:

Jeg er med i arbejdsgruppen, da jeg i mange år har været optaget af de muligheder, der ligger i lige netop esport som en sport, der kan dyrkes på tværs af køn, alder og eventuelle fysiske og/eller psykiske barrierer. For at nå dertil er der behov for at vise både børn og forældre, at esport er en mulighed, også for pigerne, for at få en sund og udviklende fritidsbeskæftigelse. Den opgave vil jeg gerne være med til at løse.