Vinderne af DGI Esport Awards er fundet

Stina Rein Greve fra Faaborg Esport, Martin Johansen fra Kolding Esport og Kent Brylle fra Tricked Esport løb med de 3 priser til DGI Esport Awards. Vinderne får først og fremmest æren, men derudover en pokal og et gavekort på 5000 kr.

Interessen for esport stiger eksplosivt, også i idrætsforeningerne. For at anerkende de esportstænere og frivillige, der gør et vigtigt stykke arbejde for esportsforeningerne, fællesskabet og glæden ved at gå til esport, har DGI Esport i samarbejde med Det Blå Danmark netop uddelt tre priser; Årets Ildsjæl, Årets Foreningstræner og Årets Esportstræner.

Læs også: Årets esportstræner: ”Jeg håber, jeg kan inspirere andre frivillige”

Det Blå Danmark – Årets Ildsjæl 2020

Stina Rein Greve fra Faaborg Esport fik titlen som Det Blå Danmark – Årets Ildsjæl 2020. Hun får prisen for sin dedikation, ihærdighed og evne til at engagere lokalområdet i esport.

Til daglig er Stina Rein Greve lærer, men i foreningen er hun kendt som ’gamermom’, hvor hun bruger det meste af sin tid på at holde styr på træning, medlemmer og forældre.

“Jeg elsker esport så meget, at jeg ikke kan lade være med at knokle for det, så derfor er denne pris i sandhed en stor anerkendelse. Jeg tror, jeg er blevet gamificeret her over de sidste 1,5 år fordi min knægt selv spiller. Derfor oplevede jeg en tiltrækning til esport, og den anerkendelse jeg får, giver mig styrke og mod til at fortsætte mit arbejde i foreningen,” fortæller Stina Rein Greve.

Baner vejen for forældre

Christian Cramer Nielsen, der er konsulent i DGI Esport, siger, at Stina Rein Greve har taget et hovedspring ind i gaming og esporten, og gør alt hvad der står i sin magt for at samle forældre og børn. Dermed baner faaborgenseren vejen for en generation af forældre, som er nervøse for at engagere sig i deres børns gaming-interesse. 

Stina Rein Greve er derfor et godt eksempel på, hvordan en ildsjæl gør en kæmpe forskel. For der er ikke meget, som Stina Rein Greve ikke kan. Hun bruger adskillige timer på sit arbejde med forældrerelationer og har stor succes med det. Derudover er hun ansvarlig for foreningens kommunikationsopgaver, og har skabt stor synlighed for Faaborg Esport på deres digitale platforme.

I foreningen er Stina også tuneringsansvarlig, hvor hun streamer og caster forældrevenlige kampe for at engagere forældre mere i deres børns esportsaktiviteter. Derfor var juryen ikke i tvivl om, at Stina er et multitalent, der fortjener en hyldest for sin indsats.

Læs også: En dag i inspirationens og netværkets tegn

Juryen bestod af Thomas Sonne Arvidson, formand og stifter af Tårnborg eSport og Mogens Brolin, formand og stifter af Furesø eSport.

Det Blå Danmark – Årets Foreningstræner 2020

Martin Johansen fra Kolding Esport har satset alt for at leve af esport, og hans dedikation, indstilling og evne til at formidle giver ham nu prisen som Det Blå Danmark – Årets Foreningstræner. 

Martin Johansen er i esportsverdenen bedre kendt som ”Balancemarn”, og han bruger det meste af sin tid på esport. Til daglig er han webudvikler, og udover at være formand og træner i Kolding Esport, så underviser han også på Efterskolen Kildevæld og Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole.

Det betyder super meget for den indre ildsjæl at blive anerkendt for sit arbejde. Det giver helt klart nyt brændsel til sjælden og ny motivation

Martin Johansen, Kolding Esport

”Den her pris eksisterede slet ikke da jeg i sin tid var med til at starte Kolding Esport. Tilbage i 2016 var der kun ét personligt mål som motiverede mig, og det var at give spillere den chance jeg ikke selv fik som ung,” fortsætter han.

Mentor og rollemodel for mange

Juryen fremhæver Martin Johansen som en, der er elsket af alle sine spillere. Derudover er han en mentor for mange unge og en rollemodel, som esporten har brug for. Det fortæller også Torbjørn Nyborg, der er cheftræner i Mousesports og en del af juryen:

”Det er tydeligt, at Martin er en inspiration og er vellidt af mange. At han træner så mange forskellige steder beviser, at Martin er dedikeret og kan planlægge og træne spillere på alle niveauer. Det er imponerende, og viser noget om hans evner at han kan navigere i så mange forskellige arenaer.”

Læs også: Corona styrker fællesskabet i foreningen

I Kolding Esports opstart har Martin Johansen bl.a. doneret sin egen gaming-computer til foreningen, fordi han ikke spillede længere, men blot trænede andre og lavede foreningsarbejde.

Det Blå Danmark – Årets Esportstræner 2020

Kent Brylle har arbejdet målrettet med esport i mange år. Han er 26 år, kommer fra Nykøbing Falster og er FIFA-træner i Tricked Esport, der har adresse i Aarhus. Nu er han den første FIFA-træner, der vinder DGI’s pris som Årets Esportstræner 2020. Han får prisen for at være en inspirerende, loyal og arbejdsom træner, der er exceptionel til at opbygge talenter.

”Det er jo første gang, at en FIFA-træner vinder prisen. Det er et dejligt skulderklap, når 2020 har været et skørt år. For mig har det været et svært år. Og nok det år, hvor jeg har arbejdet hårdest. Så er det jo bare dejligt at sidde her og få den anerkendelse,” siger Kent Brylle.

Hans mindset omkring professionel esport og om at træne ’det hele menneske’ er med til, at juryen har udpeget Kent Brylle som vinder af Årets Esportstræner 2020.

Det handler om at lære de unge spillere, hvordan de færdes i et professionelt miljø, og hvordan de skal opføre sig udadtil. Det er ikke nok at være en god spiller, du skal også være en rollemodel for andre unge

Kent Brylle, Tricked Esport

Fyrtårn for FIFA i Danmark

I juryen sidder Torbjørn ’mitr’ Nyborg, der er cheftræner i Mousesports, og selv tidligere vinder af Årets Esportstræner i 2018:

”Kent Brylle har hele pakken. Han er loyal, inspirerende, dedikeret og målrettet. Hans væsen har været med til at sætte stort præg på den danske FIFA-scene, hvor han har arbejdet med en lang række af landets største talenter. Han har bevist over en lang årrække, at han ikke blot kan skabe resultater, men også at han kan hjælpe spillere og trænere med at nå det næste niveau,” siger Torbjørn Nyborg.

Læs også: Hvorfor går Lukas til esport?

I juryen var bred enighed om, at Kent Brylle er en af grundene til, at FIFA i Danmark er så stort, som det er. Udover at være en dygtig træner, så har Kent Brylle en enestående evne til at bruge foreningsfællesskabet til at udvikle talenter.

Juryen bestod af Mark Kristensen fra Sørby Esport, Martin Eckhaus fra Tricked Esport, Jesper Hyldenbrandt Bjerre fra Bredballe IF og Torbjørn Nyborg fra Mousesports. 

DGI Esport Awards er en hyldest til ildsjælene

Der var kommet over 70 indstillinger til de 3 esportspriser. Det viser, at der er mange, der gør et kæmpe stykke arbejde for esporten i Danmark, og det glæder Christian Cramer Nielsen, der er esportskonsulent i DGI:

"I DGI Esport vil vi understøtte ildsjælene i esport, og samtidig arbejder vi intenst på at få flere af dem. Danmark er båret af fantastiske frivillige, som hver dag leverer et kæmpe stykke gratis arbejde. Alt for ofte går ildsjælenes indsats ubemærket hen – det vil DGI Esport gøre op med. Ildsjæle skal frem i lyset, op på en piedestal og være et forbillede, så vi kan få endnu flere, der gør en forskel i esporten," fortæller Christian Cramer Nielsen, der er esportskonsulent i DGI Esport. 

Priserne blev overrakt i forbindelse med DGI Esport Awards, der blev livestreamet på Facebook og Twitch lørdag den 27. februar. DGI Esport Awards blev afholdt efter esportens inspirations- og netværksdag, som i år foregik online med mere end 150 deltagere.

Det er første gang at DGI Esport Awards bliver afholdt på denne måde. Tidligere er Årets Esportstræner blevet kåret til det årlige DGI Esport Træner- og Lederseminar, som afholdes i DGI Huset i Vejle.

Se eller gense DGI Esport Awards her

Fakta om DGI Esport Awards

  • Priserne overrækkes af DGI Esport og Det Blå Danmark til en ildsjæl og to trænere, der har gjort et kæmpe stykke arbejde for esporten i Danmark.
  • Vinderen får først og fremmest æren, men derudover en pokal og et gavekort på 5000 kr.
  • Showet blev produceret af Pixel.tv i samarbejde med DGI og Det Blå Danmark, og hele udsendelsen blev sendt på Facebook Live, Twitch.tv og Pixel.tvs kanaler.
  • I juryen sidder en række dygtige personer med bred viden og kendskab til dansk esport. De udvælger, hvem der skal have overrakt priserne.
  • Det er første gang at Årets Ildsjæl og Årets Foreningstræner bliver kåret. Tidligere har Torbjørn ’mitr’ Nyborg (2018) og Philippe ’winspai’ Ouabaid (2019) vundet prisen som Årets Esportstræner.
  • DGI Esport Awards afholdes efter esportens inspirations- og netværksdag, som i år er foregået online, hvor mere end 150 mennesker deltog.