DGI og Esport Danmark går sammen om at lave ny træneruddannelse

DGI og Esport Danmark indgår et stærkt samarbejde, hvor målet er en ny fælles træneruddannelse for bredde-trænere i foreningerne. Træneruddannelsen skal stå klar i begyndelsen af 2023.

DGI og Esport Danmark er gået sammen om at udvikle en ny fælles træneruddannelse for bredde-trænere i de danske esportsforeninger.

Esport er stadigvæk for mange forholdsvis nyt, men Esport Danmark og DGI har mange års erfaring og et indgående kendskab til feltet. Derfor mener de to organisationer, at en fælles træneruddannelse vil bringe værdi for trænere i danske esportforeninger.

I begyndelsen af 2022 reviderede DGI den eksisterende træneruddannelse, og så et behov for fornyelse eller overbygning på den ellers populære uddannelse. På samme tid stod Esport Danmark med en ambition om at udvikle en ny træneruddannelse. Det gav derfor anledning til at starte en dialog organisationerne imellem og igen samarbejde om at udvikle træneruddannelser.

"Det var helt naturligt for os at række ud til Esport Danmark, da vi hver især stod og skulle træffe nogle vigtige beslutninger om fremtidens træneruddannelser i esport. Derudover har vi en måske endnu vigtigere opgave i at vise omverdenen, at DGI og Esport Danmark er medspillere og sammen kan sætte retning for landets esportsforeninger,” siger Mads Arnborg Didriksen, konsulent DGI Esport.

Rico Corneliussen, direktør i Esport Danmark, supplerer:

"En af Esport Danmarks kerneområder er at skabe de bedste forudsætninger for danske esportsforeninger, på lige fod med DGI, derfor giver det her samarbejde god mening for os. Vi har længe haft en ambition om at lave en bredde-træneruddannelse med høj faglighed, hvor vi klæder både nuværende men også nye esporttrænere på. DGI byder ind med stor erfaring indenfor dette, og sammen står vi endnu stærkere," siger han.

Uddannelse er under udvikling

Træneruddannelsen udvikles i løbet af efteråret 2022, og arbejdet er allerede i fuld gang. Den vil blandt andet fokusere på at give den nyeste viden om gaming-pædagogik og didaktik samtidig med at give trænere nye redskaber, der gør det lettere og sjovere at være esportstræner. 

"Vi er blevet meget klogere på, hvilke behov der eksisterer for trænerne ude i foreningslivet. Det håber jeg vil være tydeligt, når nye såvel som erfarne trænere deltager på en helt ny træneruddannelse til næste år," siger Mads Arnborg Didriksen, som samtidig påpeger, at den nuværende grunduddannelse for esportstrænere løbende er opdateret og stadig er mulig at deltage på resten af 2022.

"De seneste år har været fulde af omstillinger for danskerne og hermed også foreningerne i Danmark, men det har også gjort os klogere. Vi vil kombinere de erfaringer, vi har indsamlet igennem årene fra vores arbejde med dansk esport og grundtræneruddannelsen, med nyeste teori og praksis, til at skabe en helt ny træneruddannelse, der giver redskaber og viden som er tidssvarende og praksisnær,” tilføjer Peter Christensen, projektleder i Esport Danmark.

Der er 214 foreninger i Danmark, der har esport som aktivitet. Derfor håber de to esportsorganisationer, at en ny træneruddannelse kommer bredt ud i hele landet, og at landets trænere bliver klædt på til at kunne skabe fantastiske træningsmiljøer - til glæde for de mange børn og unge, der går til esport i deres lokale forening.