DGI og Razer støtter bredde-esporten sammen

Frivillige kræfter er altafgørende for et levende esportsmiljø for børn og unge, og derfor har gaming-brandet Razer i 2022 støttet foreningslivet og DGI med en række sponsorgaver.

Herning Esport arrangerede sommercamp i august 2022 og LAN-party i efteråresferien. Begge gange blev Razers goodiebags brugt som præmier i små konkurrencer, der skulle styrke sammenholdet på tværs af alder og hold. Her er det Tristan Vilhelmsen og Malte Jensen. Foto: Privatfoto

Foreninger og frivillige, der lægger kræfter i at arrangere esportsstævner, camps og sommerlejre for børn og unge, fortjener anerkendelse. Det er DGI og den internationale gamingvirksomhed Razer enige om, og det er baggrunden for, at de to parter i 2022 har samarbejdet om at støtte bredden inden for esport.  

Razer er et af mest kendte brands inden for gamingudstyr som laptops, mus, keyboards og headsets, og virksomheden sponsorerer nogle af verdens største esportsorganisationer og udøvere. . Razer har i flere år også støttet breddeesporten, og virksomheden er altid på udkig efter nye initiativer, der kan understøtte esporten.. 

”Esport er dybt indgroet i Razers DNA, og vi vil gerne støtte esportsforeningerne og ikke kun eliten. Derfor giver det rigtig god mening for os at kigge i retning af forbund og unioner, og her falder DGI godt i tråd med de værdier, vi har, om at udvikle og støtte hele esportsmiljøet,” siger Tobias Westfall Brøndum, Esports Manager i Razer. 

Dialog gennem flere år 

Razer og DGI har været i dialog om et samarbejde i flere år, og det manifesterede sig i 2022. Konkret har Razer støttet DGI Esport med et større antal goodiebags og udstyr, som DGI har haft mulighed for at uddele i forbindelse med egne arrangementer, men også til stævner og camps arrangeret af lokale esportsforeninger.  

Her er der uddelt Razer-goodiebags i 2022

DGI Esport og DGI’s landsdele har uddelt Razers goodiebags og head sets i forbindelse med en lang række arrangementer landet over i løbet af 2022:

  • Para-esportscamp for børn og unge (Skjern, april)
  • Gamebox Festival (Herning Messecenter, maj)
  • DGI Mesterskaberne i CS:GO (Vejle, maj)
  • Sommercamps i flere foreninger
  • Esportscamp for ukrainske flygtninge (Vestjylland, august)
  • Esportscamp for FGU-elever (Vestjylland, efterårsferien)
  • DGI Esports træner-lederseminar (Vejle, november)
  • Sjællandsmesterskaberne i CS:GO (december)

Vis mere Vis mindre

”I DGI ønsker vi at anerkende de, der gør en særlig indsats for børn og unge gennem esporten. Vi ved, at der bliver lagt et stort stykke frivilligt arbejde i planlægge og afvikle eksempelvis et stævne eller en sommercamp. Derfor er det også spændende, når en stor aktør som Razer deler ambitionen om at gøre noget for bredden og de frivillige kræfter inden for esport i Danmark,” siger Mads Didriksen, esportskonsulent i DGI, og uddyber: 

”Det, at Razer vil bredden og foreningerne og rækker ud til os i DGI, viser en helt ny og moden side i et ellers kommercialiseret felt, og det fortæller lidt om, at vi efterhånden er nået langt med foreningsesporten i Danmark.” 

Lille præmie med stor værdi 

En af de foreninger, der har fået goodiebags fra DGI og Razer, er Herning Esport. I august 2022 arrangerede foreningen sommercamp for medlemmerne, og i efterårsferien var der LAN-party på programmet. Begge gange blev Razers goodiebags brugt som præmier til små konkurrencer, der skulle styrke sammenholdet i foreningen. Det fortæller Marianne Romby, der fungerer som rådgiver i Herning Esport. 

”Vi lavede små konkurrencer, hvor vi blandede deltagerne, så de spillede sammen med nogen, de ikke normalt spiller med. Det var med til at styrke de sociale bånd på tværs af hold og alder. Og for de børn, der ikke er vant til at vinde eller ’shine’ i foreningen eller i skolen, så betød de her præmier rigtig meget,” siger Marianne Romby. 

Selvom indholdet i goodiebags var mindre ting som svedbånd og coastere, så har de en stor symbolsk værdi. Både for deltagerne på esportscampen, men også for frivillige som Marianne Romby selv. 

”Det handler ikke så meget om det, der er i poserne, men mere at man faktisk kan vinde noget uanset hvad. Så på den måde var det nogle fine gaver, hvor vi selv kunne spæde lidt til. Og på den måde var det en fin hjælp til os i foreningen til at gøre arrangementerne endnu federe,” siger hun. 

DGI og Razer vil fortsætte dialogen om samarbejdet i 2023.