DM-vindere: ”Slutspil var en super fed oplevelse”

Mens vi venter på næste sæson af eSportsligaen, har vi taget en snak med holdlederne fra DM-vinderne om, hvad de synes om eSportligaen, hvordan de træner, og hvorfor de vandt.

AaB esport | CS:GO

Hvordan har det været at deltage i eSportligaen?

”Det har været rigtig fint. Den lange sæson giver os mulighed for at benytte hele vores trup, hvilket vores struktur i AaB passer perfekt til, da vi kan tilmelde alle 10 spillere. Kvaliteten af kampe i grundspillet er også steget i forhold til sæson 1 og bliver forhåbentlig endnu bedre i næste sæson. Slutspillet er ganske enkelt bare en super fed oplevelse. Scenen og setuppet er bare fedt. Det giver derudover også erfaring, som er vigtigt for de unge spillere. Når man så tilmed endda ender med at løfte trofæet til sidst, kan man jo ikke være andet end tilfreds,” siger Brian Torp, holdleder i AaB esport.

Jeg tror selvfølgelig også, at vores måde at strukturere og træne på er den rigtige (...) Men individuelt mand for mand havde vi også de bedste spillere

Brian Torp, holdleder i AaB esport

Hvordan træner I?

”Vi træner fire gange ugentligt, hvor vi har en dag afsat til kampe. Derudover har vi en ugentlig træning på vores træningsanlæg i Aalborg,” siger Brian Torp.

Hvorfor vandt I DM?

”Det præcise svar er, fordi vi var det bedste hold. Jeg tror selvfølgelig også, at vores måde at strukturere og træne på er den rigtige, hvilket helt sikkert også har haft en indflydelse. Men individuelt mand for mand havde vi også de bedste spillere,” siger Brian Torp.

Hobro Vikings |
League of Legends

Hvordan har det været at deltage i eSportligaen?

”Vi har været rigtig glade for slutspillene i Vejle og i Odense, som virkelig var fede. I grundspillet har vi dog haft en oplevelse af, at der er for mange hold, og at ligaen er for lang. Det kan gøre, at nogle hold prioriterer andre ligaer. Jeg tror, at hvis eSportligaen skal blive ved med at være attraktiv, skal ligaen kortes ned og være mere fleksibel, som nogle gange kan være svært, når man skal have kontakt med de andre holdledere,” siger Mikkel Lund Johansen, holdleder og træner i Hobro Vikings.

... vi har formået at holde sammen på holdet igennem længere tid, og det er en fordel og har gjort, at vi har kunne videreudvikle os sammen

Mikkel Lund Johansen, holdleder og træner i Hobro Vikings

Hvordan træner I?

”Vores hold deltager i forskellige LoL-ligaer og træner tre-fire gange om ugen. Når vi deltager i flere ligaer, betyder det, at vi spiller turneringskampe ca. tre gange om ugen. På LoL-scenen har hold en tendens til at splitte ret hurtigt imellem sæsoner, men vi har formået at holde sammen på holdet igennem længere tid, og det er en fordel og har gjort, at vi har kunne videreudvikle os sammen,” siger Mikkel Lund Johansen og fortsætter:

Til træningen tager vi typisk en træningskamp, hvorefter vi sætter os sammen og ser kampen og fokuserer på et eller flere emner – eksempelvis om vores jungler har været de rigtige steder på de rigtige tidspunkter, og så reflekterer vi over, hvad der gik godt og dårligt. Det forløb kører vi et par gange, og en træningssession tager derfor ca. fem timer.”

Hvorfor vandt I DM?

”Det hører helt sikkert sammen med, at holdet har spillet sammen i lang tid. Som sagt kan LoL-spillere efter en dårlig sæson have en tendens til at finde et andet hold, hvor de i stedet kan shine på. Det er fedt, de er blevet sammen, og det er samtidig et skulderklap til os i Hobro Vikings, om at vi har nogle principper og træningsforhold, der gør, at spillerne har lyst til at blive.

Vi har desuden haft nogle gode og lange bootcamps op til slutspillene. Her har vi virkelig oplevet den gode danske esportskultur. Vi fik lov at låne pc’er og pladser hos Campus Vejle til LM i Vejle og Kold College til DM i Odense. Det hjalp os meget, da det ellers er en lang tur fra Hobro,” siger Mikkel Lund Johansen.

Husum eSport | Fortnite

Hvordan har det været at deltage i eSportligaen?

”Det har været fedt at deltage i eSportligaen og give vores spillere mulighed for at have en liga at spille i. Slutspillene har to gange været på Fyn og en gang i Jylland, så som Københavner-klub håber vi, at slutspillene næste år rykker tættere på os,” siger Marcus Brygger Yeadon, holdleder i Husum eSport med et grin og fortsætter:

”Vi har dog også oplevet nogle småudfordringer. Flere af holdlederne for Fortnite-holdene er børn eller unge, og det har gjort, at kampaftaler nogle gange er svære at etablere. Jeg synes, at eSportligaen burde overveje, at holdene har tilknyttet en lærer/pædagog til at varetage kommunikationen imellem holdene og evt. fastlægge en tvungen platform, fx Discord, hvor man møder og aftaler tidspunkter og eventuelle udskydelser af kampene.

Fortnite har stadig nogle strukturelle udfordringer, og jeg håber, at eSportligaen fortsætter arbejdet med at forsøge at købe eller skabe en lukket server ligesom i CS:GO og League of Legends – så man vinder sine kampe, fordi man er reelt er bedst,” siger Marcus Brygger Yeadon.

Sidste år tabte de samme drenge LoL-finalen i Ung-ligaen, så med den erfaring i bagagen forstod vi, hvad der skulle til for at nå helt til tops

Marcus Brygger Yeadon, holdleder i Husum eSport

Hvordan træner I?

”Vi træner i vores fritids- og ungdomsklub, Klub Vika, som er en del af Fritidscenter Brønshøj Husum. En af kriterierne for at tilmelde vores spillere til eSportligaen er, at det er det sociale, der kommer først. Derfor mødes vi i klubben og træner, spiser sammen, diskuterer taktik og dyrker fysiske aktiviteter. Når det ikke kan lade sig gøre, så får drengene en gang imellem lov til at spille hjemmefra, når de træner,” siger Marcus Brygger Yeadon.

Hvorfor vandt I DM?

”Jeg tror, at vi vandt DM i Fortnite, fordi vi havde vores ambitioner i orden allerede inden grundspillet. Sidste år tabte de samme drenge LoL-finalen i Ung-ligaen, så med den erfaring i bagagen forstod vi, hvad der skulle til for at nå helt til tops.

For os er det vigtigste at have det sjovt undervejs. Som hold har vi aftalt, at vi gør det så godt som muligt, overholder de aftaler, vi lavede inden sæsonstart, at vi møder op til træning og ellers melder afbud, at vi holder kritik konstruktivt, at vi er forbilleder for klubbens øvrige børn – men vigtigst; at vi hele tiden husker at have det sjovt,” siger Marcus Brygger Yeadon.

Tilmeldingen til DGI-ligaen åbner 1. september. Hvis du indtaster din mail på denne side, får du besked, så snart tilmeldingen til sæson 3 åbner. Læs også mere på: https://esportligaen.dk/.