En dag i inspirationens og netværkets tegn

Lørdag d. 1. februar mødtes esportstrænere og -ledere fra hele landet til en dag med viden, netværk og fejring af de stærkeste trænerpræstationer i dansk esport 2019.

Der var plads til både oplæg, workshops og netværk til årets træner- og lederseminar.

Det er tredje gang, at DGI Esport afholder træner- og lederseminar. I 2018 var der 35 tilmeldte, i 2019 var der 65 tilmeldte, og i år var der hele 141 tilmeldte. Det er et godt billede på esportsforeningernes kæmpe fremmarch, hvor også flere og flere bliver engageret som esportstræner eller -leder.

Oplæg

Lars Robl, mentaltræner i Astralis, startede festen med sit oplæg om, hvordan man skaber et godt og effektivt team. Tilhørerne vidste, at det var en særlig chance for at suge viden til sig fra en af branchens allerstørste, så de fulgte ivrigt med, alt imens spørgelystnes hænder hele tiden skød op over publikums hoveder.

Jesper Fries fulgte trop. Han blev kaldt på scenen, som om ikke en af de største ildsjæle i Danmark, så den største. Han satte spot på de 10 største udfordringer ved esportstræning i klubber og foreninger og bud på, hvordan man kan løse dem.

”Dagen var præget af rigtig meget viden, man kan tage med videre til sine træninger, og jeg er fan af oplæg som i dag, der er meget informative på kort tid,” siger Kenneth Brandt, cheftræner i Sørby Esport.

Jeg har lært en masse og fået en masse redskaber, jeg kan bruge til mine fremtidige træninger

Sebastian Clausen, spiller og træner i Sørby Esport

Netværk

Folk greb enhver mulighed for at stimle sammen og tale på kryds og tværs, og der var heldigvis sat meget tid af til netværk i løbet af dagen. For mange af trænerne og lederne er det det, de ser allermest frem til; at møde ligesindede med samme passion – men også andre trænere og ledere, der måske har eller har haft de samme udfordringer som dem selv.

Jeg har fået mange nye bekendtskaber og et endnu stærkere netværk

Søren Kyhn, træner i Ørslev Esport

”Jeg har lært en masse og fået en masse redskaber, jeg kan bruge til mine fremtidige træninger. Netværksdelen er super rar, fordi man kan snakke med nogle andre mennesker, der har de samme udfordringer som en selv, og man får nogle nye teorier og metoder, man kan prøve af,” siger Sebastian Clausen, spiller og træner i Sørby Esport.

”Det har været super godt at være med til seminaret. Jeg har fået mange nye bekendtskaber og et endnu stærkere netværk. Jeg regner stærkt med at komme igen næste år,” siger Søren Kyhn, træner i Ørslev Esport.

Workshops

Efter oplægsdelen delte seminaret sig op i tre workshops:

  • en workshop for ledere med dygtige eksperter og spændende oplægsholdere som Thomas Sonne Arvidson fra Tårnborg eSport.
  • en workshop om hold- og spillerudvikling med tovholderne Asger Nissen, instruktør på esportstræner grunduddannelsen og udvikler af CS:GO-overbygningen og Jesper Fries, cand.scient. i Idræt og Sundhed med speciale i talentudviklingsmiljøer.
  • en workshop om træning af større hold, hvor flere af Danmarks dygtigste bredde-esportstrænere fortalte om deres unikke træningsmetoder og -strukturer.

På workshopperne var der selvfølgelig oplæg, men deltagerne blev i højeste grad selv aktiverede. Sammen videndelte og sparrede de om relevante emner.

”Det har været en rigtig spændende og inspirerende dag her i Vejle. For mig har det bedste helt klart været sparringen med de andre foreninger. Jeg kan se, at vi har mange af de samme problemer, men jeg har fået mange nye ideer og hørt, hvad andre har haft succes med, og hvad vi derfor kan gøre bedre,” siger Lasse Wilhelmsen, leder af Løgumkloster eSport.

”Det har været inspirerende, og jeg har fået en masse viden med hjem. Selvom jeg ved en masse om det, så er det rart at vide, hvordan andre gør tingene,” Rasmus Hvidt, instruktør i DGI.

Det har været en rigtig spændende og inspirerende dag her i Vejle. For mig har det bedste helt klart været sparringen med de andre foreninger

Lasse Wilhelmsen, leder af Løgumkloster eSport

Årets esportstræner

Inden deltagerne satte sig til bords hen under aftenen, bød partneren Det Blå Danmark til leg i form af et adrenalinfyldt brætspil. Deltagerne tog kampen op med råb, gejst og højt humør.

Efter brætspillet og stadig med høj puls gik deltagerne til aftensmad. Det foregik i et stort lokale med dæmpet belysning og stemningsfyldt musik. Forude ventede dagens store finale: kåringen af årets esportstræner.

Efter hovedret, bordfodbold og JABII i bokseringen var det tid til at kåre årets esportstræner. Juryen havde først skåret de 40 nomineringer ned til fem: Martin Fog Eckhaus, Tenna Christensen, Philippe Mølgaard Ouabaid, Jannik Kubel og Jenny Gransøe.

De er alle kendte personligheder i bredde-esportsmiljøet, og hver især har de fortjent hæderen. Torbjørn Nyborg, træner i North Esports og årets esportstræner i 2018, kaldte enkeltvis de fem nominerede på scenen til store klapsalver.

I sidste ende var det Philippe Mølgaard Ouabaid, der fik titlen. Han er et fyrtårn for andre esportstrænere, en energisk humørspreder, en ildsjæl og en træner, som spillerne kan betro sig til. I nomineringerne stod der blandt andet også, at han ofte tilsidesætter sig selv for at få de unge frem i lyset.

Philippe er en sand vinder – og et flot punktum for en fantastisk dag.

Vi ses i 2021.