Foreningsesporten under corona

(Opdateret den 17. juni 2021) Sådan er situationen for esport med de seneste restriktioner.

(bemærk video er fra d. 6. maj - forskel på forsamlingsloft til og med juni nævnes og er korrekt angivet herunder)

Alle aldersgrupper må dyrke esport indendørs med et forsamlingsloft på 100 personer. Forsamlingsloftet omfatter også personer som er nødvendig for en forsvarlig afholdelse af aktiviteterne, eksempelvis en træner eller anden frivillig. D. 1. juli hæves forsamlingsloftet for indendørs idrætsaktiviteter til 250 personer.

Der er krav om coronapas for voksne udøvere fra 18 år og derover, men ikke for frivillig uanset alder. Foreningen har pligt til at udfører mindst én stikprøvekontrol i døgnet - Læs mere herom. D. 1. august ophæves krav om coronapas for indendørs idrætsaktiviteter.

Esport er en primært stillesiddende aktivitet og derfor gælder følgende:

Vigtigste retningslinjer lige nu

 • FORSAMLINGSLOFT: 100 personer
 • AREALKRAV: 2 kvm pr. person (4 kvm ved bevægelsesaktiviteter)
 • AFSTANDSKRAV:  min. 1 m. mellem spillere (2 m. ved bevægelsesaktiviteter)
 • CORONAPAS: Påkrævet for voksne udøvere på 18 år eller derover. Foreningen er forpligtet til at foretage min. én stikprøvekontrol i døgnet.
 • MUNDBIND: Ikke påkrævet mere!
 • ANDET:
  • Hyppig rengøring af lokale, udluftning og afspritning af udstyr
  • Husk god håndhygiejne og hosteetikette som tidligere
  • Medbring eget udstyr hvis muligt, eks. mus, musemåtte, keyboard og headset.

DGI Esport forholder sig til de gældende retningslinjerne, som er udstukket af Kulturministeriet - dem kan du se her.

Vedr. arrangementer

Det er igen muligt at lave sociale arrangementer og sommeraktiviteter i din forening, eks. camps, stævner, mv., med et forsamlingsloft op til 500 personer*. Der er desuden mulighed for overnatning. Det eneste du skal gøre er at følge de gældende retningslinjer, som beskrevet i ovenstående, og:

 • Sørg for at lav en plan for arrangementet
 • Hav styr på hvor mange I bliver vha. forhåndstilmelding
 • Udpeg én eller flere personer til at sikrer at retningslinjerne følges

ORGANISERING I GRUPPER:
Ved større forsamlinger, eks. i en hal, kan det være en god idé at inddele i faste grupper. Tidl. er dette blevet omtalt sektionering, men det nye er at det ikke behøver være lige så fastlåst, men at man inddeler større forsamlinger med henblik på en nemmere smitteopsporing efterfølgende. Altså vælger arrangøren selv om man vil fravige organisering i grupper.
Vælger man at inddele i grupper, bør overnatning og spisning også foregå i disse grupper. Det er desuden stadig en god idé at personer, dvs. både deltagere og frivillige, skal blive i den gruppe de er tilknyttet og ikke er en del af flere grupper. Husk tydelig markering for hver gruppe, eks. vha. minestrimmel, tape el. skiltning.

OVERNATNING:
Ingen specielle krav. Det er vigtigt, at hvis man ikke organisere deltagere i grupper, at sikre min. 1 meter mellem hver soveplads og desuden overholde arealkrav på min. 2 meter pr. person på den lokation, hvor overnatningen sker. Husk desuden udluftning og rengøring ved fælles kontaktflader.

MÅLTIDER:
Ved fællesspisning på fællesarealer som køkkener, fællesrum mv. kan maden portionsanrettes. Deltagerne bør selv rydde eget service af efter måltidet. Der bør udføres håndhygiejne før og efter måltidet samt afspritning på overflader efter fællesmåltider. Buffet kan afvikles med stor fokus på håndhygiejne, kontaktpunkter og afstand. Det er ligeledes muligt at tilbyde buffet med portionsanrettet mad.

*CORONAPAS:
Ved arrangementer hvor man er flere samlet end det aktuelle forsamlingsloft (og op til maks. 500) gælder der særskilte regler for coronapas: Her er kravet fra 15 år og op og for alle inkl. trænere/ledere og frivillig. Der skal være gyldigt coronapas i hele den periode man deltager i aktiviteten/campen/lejren. Så på en 5 dages camp, skal der laves en coronatest undervejs for dem der ikke har vaccinations- eller immunitetspas.

Læs her de generelle retningslinjer i forhold til sommeraktiviteter fra Kulturministeriet.