Esport i foreninger går online

(Opdateret den 18. januar 2021) Sådan er situationen for esport med de seneste restriktioner.

Indendørsidræt, herunder esport, er lukket ned. For udendørs idræt gælder forsamlingsloftet på højst 5 personer.

DGI Esport forholder sig til de gældende retningslinjerne, som er udstukket af Kulturministeriet - dem kan du se her.

Online aktiviteter

Det er vores anbefaling at aktiviteter rykker online i det omfang som giver mening og kan håndteres af foreningen. Overvej derfor hvilke kompetencer, typer af aktiviteter og hvilke personer som vil kunne være med til at sikrer at aktiviteterne opleves positivt for både medlemmer, forældre, trænere og ledere.

Online træning

Du har sikkert allerede en god idé til, hvordan træningen kan rykkes online. Alligevel har vi samlet nogle guides til forskellige værktøjer, som kan hjælpe dig og din forening:

  • Discord: Et voice og chat program med gode muligheder for at opbygge et online community (læs fællesskab).
  • OBS Studio: Et open broadcast software som kan streame direkte til eks. Twitch, Facebook og YouTube.
  • Zoom: Et video konference værktøj med mange features og muligheder for at rykke træningen online.

Selve træningsform og indhold kan variere meget og derfor er det en god idé at hente inspiration til netop dette:

Online kampe

  • Den helt store omvæltning er der ikke tale om ved kampe. Mange af disse afvikles online i forvejen og den største ændringer er interne kampe i samme klub, eks. træningskampe eller klubmesterskabskampe, som nu også skal afholdes udelukkende online.
  • DGI-ligaen er et eks. på online liga, hvor kampe fortsat spilles og hvor der er tilmelding til Vinterliga og Pokalrække i januar - Læs mere lige her.

Online LAN og camps

  • Selvom den helt store gevinst ved LAN og camps er, at medlemmer i klubben får mulighed for at komme ud fysisk og træne / spille med andre face-2-face, så er det muligt at afvikle online.
  • Klubmesterskab, mini turnering, oplæg fra en træner, sjove og udfordrende aktiviteter (f.eks. en Kahoot), konkurrence i nye spil. Der er masser af aktiviteter som kan afvikles online.
  • Det er stadig værd at overveje, om en udendørs camp / møde kan afholdes, dog er det kun 5 som forsamles i samme gruppe - En løbetur i flere opdelte 5 personers grupper, vil derfor være muligt og kan være med til at styrke sammenholdet.

Der er helt sikkert endnu flere muligheder og idéer til at dyrke aktiviteter sammen online. Har du gode tips, tricks og idéer, så skriv endelig til Mikkel.Kyed@dgi.dk.