Første Landsmesterskab i esport

For første gang nogensinde har foreningsspillere inden for esport dystet om landsmesterskabet.

Den store scene i Musikhuset Esbjerg dannede rammen om et brag af et finaleshow, da de dygtigste esport-foreninger i Danmark dystede om DGI Landsmesterskabet 2018.

Finalen blev castet af Andreas ’Jern’ Thomsen, Dennis ’VNG’ Vang og Kris ’HerqLes’ Thomsen, som stillede skarpt på de vildeste aces og insane outplays under finalerne. Og det gik ikke stille for sig.

"Esport skal ses live. Det er en seersport, så den bedste oplevelse er i salen sammen med de mange andre fans der deler gaming-passionen. Vi tager tilskuerne i hånden og viser at esport ikke kun er fedt at se, når det er topholdene i verden," siger Andreas ’Jern’ Thomsen.

Masser af oplevelser ’på sidelinjen’

YouSee DGI-ligaen i esport er en underliga til YouSee eSportligaen, og i finalen dyster 12 foreningshold om titlerne som Landsmestre i CS:GO og LoL, samt pladser til de officielle Danmarksmesterskaber i Odense til maj.

Og mens finalisterne kæmpede sig frem mod titlerne, var der masser af ekstra-underholdning for publikum.

Det blev blandt andet prøvet kræfter med droneflyvning, racing-simulatorer, FIFA og masser af gamer-stationer blandt andet den unikke Gamer Container fra ALSO.

Træning og esport


Esport er eksploderet i idrætsforeningerne de seneste år, hvor der er nu flere end 2100 esportmedlemmer.

I foreningerne handler esport om, hvordan træning, sundhed og fællesskab går op i en højere enhed – og det kunne publikum opleve på egen krop, under landsmesterskabet.

”Når du træner esport i en forening, udvikler du dig mod et mål og dedikerer dig til noget sammen med andre. Det gør man ikke, hvis man gamer solo. Samtidig kan en træner sørge for at skabe ’den gode leg eller øvelse’, så alle er med og udvikler sig både socialt og in-game,” siger Christian Cramer Nielsen, som er esporttræner og -konsulent i DGI.

Nysgerrige forældre og foreningsfolk kunne også blive klogere på fordelene ved at dyrke esport i en forening – og hvordan idrætsforeningerne kan få gavn at esport.

Konfettiregn og ægte gamer-stemning

Deltagerne i finalen bestod af esportforeningernes otte bedste CS:GO-hold og de fire bedste hold i LoL, som har dystet i DGI-ligaen siden november sidste år. Martin Hygum Andersen fra BES Riptides II var med hele vejen til finalen ved landsmesterskabet.

"Det er kæmpe stort. Det er det største jeg nogensinde har været med til, så det er fedt", siger Martin Hygum Andersen, der leverede en flot indsats i finalen. Dog måtte holdet se sig slået af klubkammeraterne med 17-19 i første runde og 16-9 i 2. runde.

Der var flere tætte kampe i løbet af dagen, og trods to uafgjorte kampe sikrede SGI eSport Alpha sig en plads i semifinalen i CS:GO. Også i LoL-grundspillet var der rift om finalepladsen. Her kom Roskilde Esport LoL Black og TGU Esport LoL ud af grundspillet med samme antal point, og finalisten måtte findes ved lodtrækning.

"Det er positivt at niveauet er så jævnbyrdigt for spillerne til landsmesterskabet. Det er med til at gøre kampene spændende at spille og interessante for publikum at følge med i. Vi håber endnu flere foreninger vil være med i DGI-ligaen i den kommende sæson og få mulighed for at deltage i landsmesterskabet", siger Mikkel Kyed, der er idrætskonsulent i DGI Esport.     

Og vinderne er...

De to vinderhold, som kan kalde sig Landsmestre i esport, blev i CS:GO BES Reptides fra Oksbøl og i LoL AaB "De Sorte Får" Elite fra Aalborg. De to bedste hold i CS:GO og LoL kvalificerer sig direkte til det officielle YouSee Danmarksmesterskab i esport, som afholdes på Odense Rådhus 26. maj 2018.

Resultater fra Landsmesterskabet i esport

CS:GO Finale
BES Riptides vs BES Riptides II (19-17, 16-9)


CS:GO Semifinaler
BES Riptides vs SGI eSport Alpha (16-10, 16-6)
BES Riptides II vs eSport Esbjerg Toxity (19-17, 16-9)


LOL Finale
AaB "De sorte får" Elite vs Roskilde Esport LoL Black (2-0)


Se alle hold og resultater i CS:GO og LOL