Mere videndeling på tværs af esportsforeninger

Den 13. januar 2021 var der fuldt hus, da formandsnetværket for esportsforeninger blev kickstartet. Her blev der nedsat et udvalg af formænd, der, sammen med DGI, skal sikre bedre videndeling på tværs af esportsforeninger.

DGI vil tilbyde flere netværksmuligheder for esportsledere (DGI Esport Træner- og Lederseminar 2020)

Behov for videndeling

Selvom det endnu ikke er muligt at komme ned i foreningslokalet, sker der stadigvæk en masse bag kulisserne i foreningerne. Derfor oplever mange foreninger også et større behov for at mødes online og dele vigtige erfaringer omkring emner såsom onlinetræning, genopstart og foreningsvedligeholdelse.

Læs også: En dag i inspirationens og netværkets tegn

”Vi ser, at der i øjeblikket er et stort behov for at mødes online og snakke med ligesindede på tværs af landet. Som en sidegevinst håber vi på, at dette netværksinitiativ kan være med til at spille de lokale netværk større og stærkere, så flere kan få gavn af de unikke ressourcer, der eksisterer ude i vores stærke medlemsforeninger,” siger Mads Didriksen, der er esportskonsulent i DGI.

Mere sparring mellem formænd

Formålet med netværket er at sikre mere sparring på tværs af landet, men netværket skal også være med til at styrke de lokale netværk i DGI’s landsdele med viden og ekspertise fra andre dele af landet.

Bag netværksinitiativet står to centrale formandsfigurer i foreningesporten, Thomas Arvidson fra Tårnborg IF og Mogens W. Brolin fra Furesø Esport, der selv har haft brug for at få inspiration i denne udfordrende tid.

”Netværket skal først og fremmest facilitere videndeling på tværs af folkeoplysende eportsforeninger, som typisk sidder og bokser med de samme problemstillinger, både i en opstartsfase, og når det begynder at blive endnu mere sjovt med mange medlemmer,” fortæller Mogens W. Brolin.

Hertil tilføjer Thomas Arvidson:

Læs også: Samarbejde med Elgiganten skal styrke foreningsesporten

“Netværket giver kun værdi, hvis de involverede parter byder ind, men også får noget med derfra. Vi kommer alle sammen til at knokle hårdt, når vi skal genoptage træningen i de fysiske rammer... og lige netop i den situation kan et landsdækkende og levende netværk med engagerede foreninger gøre forskellen på succes og fiasko”.

God tilslutning og etablering af udvalgsgruppe

På mødet var 11 af DGI’s 14 landsdele repræsenteret, og her blev en række centrale temaer drøftet. Derudover blev netværkets formål afklaret – herunder, hvad netværket på sigt skal bidrage med og hvordan foreningerne kan spille hinanden stærkere. Det resulterede i, at der blev etableret en tovholdergruppe bestående af 9 formænd og en repræsentant fra DGI, der forsætter arbejdet med netværkets formål og format.

Det er centralt for os i DGI, at vi lytter til vores medlemsforeninger og støtter initiativer som dette, der taler lige ind i vores kerneopgave.

Mads Didriksen, DGI Esport

For at understøtte initiativerne i netværket vil DGI Esport løbende facilitere webinarer, temadage, onlinemøder og meget andet. Fremadrettet vil der foregå en dialog inde på Discord såvel som på Facebookgruppen ”Esportsledere”. Udvalget vil løbende beslutte, hvordan Discord kan understøtte netværket. Men du kan allerede nu deltage i dialogen og være med til at dele erfaringer.

Vil du gerne vide mere, eller kan du ikke vente med at høre om de kommende arrangementer i netværket? Så kan du kontakte Mads Didriksen på 7940 4080.

Deltag i debatten på discord!


Tovholdergruppen for formandsnetværket

Tovholdergruppen for det videre arbejde med netværket er pt. bestående af repræsentanter fra følgende landsdele:

  • DGI Midt- og Vestsjælland
  • DGI Nordsjælland
  • DGI Fyn
  • DGI Storkøbenhavn
  • DGI Østjylland
  • DGI Sydøstjylland
  • DGI Bornholm

Vis mere Vis mindre