Fra gamer til esportstræner

Elsker du at være gamer, kan du blive en sej træner i esport.

For Simon Arestrup giver det at være træner ham chancen for at bruge sine erfaringer med esport og sin personlighed til at motivere andre gamere til at blive bedre. Foto: Chrsitina Nowak Nielsen

Timerne flyver afsted, når du spiller, chatter med de andre og udveksler erfaringer om strategi og spiltyper.

Læs også: Esportstræner - 6 gode råd

Men måske er du begyndt at mangle timer til at spille så meget, som du synes, der skal til, for at være god og blive bedre. Din motivation er der, men tiden er svær at finde i takt med, at du får flere forpligtelser. Du er måske også begyndt at indse, at du aldrig bliver en af dem, som konkurrerer på topplan, og har det fint med ikke at satse hele butikken på at blive professionel.

Sådan havde 24-årige Simon Arestrup det en dag. Og dén dag tog han et nyt skridt og gik fra at være en passioneret spiller til at blive træner for andre gamere.

”Jeg kendte de gamle Counterstrike-spil, men kom først rigtigt ombord med CS:GO i 2014. Med kærligheden for spillet, fulgte også en kærlighed for esporten, og jeg blev dybt fascineret af de forskellige professionelle hold og deres måder at spille på”, fortæller han.

Astralis’ sejr satte skred i ham

En ny verden åbnede sig for ham kort efter Astralis’ major-sejr i Atlanta i 2017.

”Jeg så et tv-indslag, hvor klubber og foreninger fortalte om deres nystartede esport-hold. Jeg så en mulighed for at blive en del af den esport-scene, jeg så længe havde brændt for”.

Han skrev til Roskilde eSport og spurgte, om klubben kunne bruge en CS:GO træner. En måned senere var han en del af trænerteamet.

Træn andre til at blive bedre

For Simon Arestrup giver det at være træner ham chancen for at bruge sine erfaringer med esport og sin personlighed til at motivere andre gamere til at blive bedre. 

Han drømmer om, at han endda også kan hjælpe spillerne, med at blive så dygtige, at de en dag kan leve af at spille f.eks. CS:GO på et godt hold.

”En vigtig kvalitet du skal have i dig som træner, er tålmodighed. Ikke alle spillere lærer lige hurtigt og på samme måde. Derfor er det vigtigt, at du giver dem tid til at forbedre sig og til at indse, at det tager tid at blive bedre,” forklarer han.

For ham er den gode træner én, der kan hjælpe spillerne til at udvide deres interesse for spillet ved at træne og opdage, hvad der er deres styrke og svaghed. For ham handler det ikke kun om at gøre sine spillere dygtige til at spille spillet, men også at gøre dem klogere på sig selv.

”Som en god træner er du også dén person, der afklarer, om spillerne er i klubben for at hygge sig, blive dygtigere eller om de har store ambitioner. Du gør også op med dig selv, hvilke mål du egentlig har for at være træner for en gruppe gamere”, tilføjer han.

Hjælpe med at indfri drømme

En anden gamer, der er blevet træner, er Martin Johansen. Han tog også initiativet til at starte Kolding E-sport.

Om at være træner siger han:

”Uanset dit kendskab til esport er det som minimum en god idé at bygge dit trænerarbejde på en basisviden og en god forståelse af det spil, du er træner i.”

Hans egen motivation for at blive træner er klar:

”Jeg vil være med til at udvikle esporten i Danmark og hjælpe børn og unge med at opnå deres drømme, om at kunne leve af at spille CS:GO eller bare leve af deres interesse. Jeg vil kort sagt gøre mit for, at vores medlemmer får den mulighed, jeg aldrig selv fik”.

Nysgerrig på at blive træner? Se kommende uddannelser eller find en forening i nærheden af, hvor du bor.