Funktionel træning – med esport

Fysisk udfoldelse, mentaltræning og esport er opskriften på succes i et nyetableret samarbejde mellem Tjæreborg GF og eSport Esbjerg.

Samarbejde om esport og sundhed 

I Vestjylland har et samarbejde mellem Tjæreborg GF og eSport Esbjerg haft stor succes. Her har man etableret et idrætshold for børn og unge i alderen 5. klasse – 15 år, hvor konceptet er funktionel træning - men med esport på menuen! 

Det kræver fokus og styrke for at kunne spille i flere timer ad gangen. Derfor er det vigtigt at have en stærk muskulaturgod grundkondition og et positivt mindset for at kunne yde sit bedste i spillet. På holdet bliver man undervist i CS:GOmen hvor både fysisk træning og mentaltræning centrale delaf undervisningen 

Et stærkt holdkoncept 

Træningen består af: 

  • Esportstræning – hvor spillerne bliver undervist i CS:GO to gange i ugen. 
  • Fysisk træning – der primært består af kondition- og cirkeltræning.  
  • Mentaltræning – hvor spillerne lærer, hvordan man skal agere i en presset situation. 

Selve esporttræningen står eSport Esbjerg forog den fysiske træning er Tjæreborg GFs ekspertiseområde. Dertil har man valgt at etablere et samarbejde med Johny Gammelgaard til at stå for mentaltræningen. Her lærer spillerne, hvordan man holder hovedet koldt, når kroppen bliver presset. Derudover handler træningen også om at forbedre sine reaktions- og samarbejdsevner. 

Samarbejdet mellem foreningerne handler derfor bruge hinandens styrker, så børn og unge kan dyrke deres passion for esport på en sund og balanceret måde. For både Tjæreborg GF og eSport Esbjerg er det dog fællesskabet blandt spillerne, som er det vigtigste, og der er derfor altid plads til smil og hyggelige timer på holdet. 

Foreningslivet handler om fællesskabet 

Cathrin Rasmussen, bestyrelsesmedlem i Tjæreborg GF, er idékvinden bag konceptet om at lave et foreningshold hvor esport, motion og mentaltræning skulle være de bærende elementer i selve undervisningen. 

For mig handler det om at skabe en relation imellem de drenge og piger, der ellers ville have gemt sig bag ved skærmen.

Cathrin Rasmussen

“Vi skal have dem ud i foreningen så de kan føle af fællesskabet også er for dem, og at vi er lige, når vi er i hallen. Alle har hver deres udfordringer; en kan ikke højre og venstre, og en anden kan ikke sjippe. Der er nok at tage fat på.... men til gengæld kan de spille computer, så det batter. Alle kan noget - man skal bare finde ud af hvad man kan.” Forsætter Cathrin Rasmussen.  

Holdet er allerede fyldt op, og der har været rift om pladserne. Men vil I gerne lære mere om holdkonceptet? Så kan I kontakte Cathrin Rasmussen (Tjæreborg GF, bestyrelsesmedlem) på telefon 23644903.