Landsmesterskab bliver esportsmekka

Viceborgmester og formanden for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune, Dan Arnløv, fortæller, hvad kommunen og byen får ud af, at Landsmesterskabet i esport afholdes i Vejle, og hvorfor esport i foreninger er vigtigt.

Esportsmekka: Kom og leg med airsoft-skydning, nerfgun-bane, racing simulator, virtual reality, FIFA 19 og meget, meget mere

3200 m2 i DGI Huset Vejle danner rammen om årets esportsoplevelse til Landsmesterskabet d. 26. og 27. april 2019. Det bliver to dage med et inferno af fede esportsaktiviteter for gamere, forældre, foreningsledere og folk, der bare er nysgerrige på gaming. Indgangen og alle oplevelser er gratis.

Det bliver eksempelvis muligt at opleve et brag af et finaleshow, når de bedste hold fra Pokalrækken i YouSee DGI-ligaen dyster om titlen som pokalmestre og adgangsbilletten til årets DM, ligesom det bliver muligt at lege med airsoft-skydning, nerfgun-bane, racing simulator, FIFA 19 og meget, meget mere – det bliver i sandhed et esportsmekka.

Fokus på esport i Vejle Kommune

Vi har talt med Dan Arnløv Jørgensen, som er formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune, for at høre, hvad han mener, esport er for en størrelse, hvilken værdi Vejle Kommune får af eventen, og hvad børn og unge får ud af at dyrke esport og være i en esportsforening.

Esport handler som i andre sportsgrene blandt andet om sammenhold, strategi, kommunikation, fællesskab og træning

Dan Arnløv Jørgensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune

Hvad betyder det for Vejle og Vejle Kommune, at LM19 skal afholdes i DGI Huset Vejle?
Det betyder at vi får endnu større mulighed for at sætte fokus på esport i vores kommune, hvor vi allerede har flere aktiviteter, bl.a. har vi lige åbnet et helt nyt esportscenter i samarbejde med Campus Vejle og Spinderihallerne, hvor de unge studerende på Campus Vejle har mulighed for at kombinere deres uddannelse med esport. Det har vist sig, at esportsudøvere har specielt gode evner indenfor bl.a. iværksætteri og teknologibranchen, så det er spændende for os som kommune at være med til at understøtte de unge i deres uddannelse.

Hvad vil Vejle Kommune gerne have ud af eventen?
Vi vil gerne være med til at vise, at esport kan dyrkes i en forening, og at esport er andet end de usunde tendenser, der nogle steder er forbundet med esporten. Esport handler som i andre sportsgrene blandt andet om sammenhold, strategi, kommunikation, fællesskab og træning – og så er det jo efterhånden bevist, at man bliver bedre til esport af at dyrke motion og spise sundt som ved alle andre former for konkurrence. Så det vil vi gerne være med til at sætte fokus på igennem foreningsperspektivet.

Det bliver helt sikkert god underholdning og et fedt setup med gaming, virtual reality, nerfgun-bane og meget mere

Dan Arnløv Jørgensen

Og så vil vi selvfølgelig også gerne give vores borgere en fed oplevelse i DGI Huset, når landets bedste foreninger dyster om at blive landsmestre. Det bliver helt sikkert god underholdning og et fedt setup med gaming, virtual reality, nerfgun-bane og meget mere, så det håber vi, at mange vil komme forbi og opleve.

Foreningsesport giver fællesskab og bevægelse

Hvad får man ud af at afholde en breddeturnering til LM i esport?
Man giver hele landets foreninger en mulighed for at lave en social tur sammen, hvor det ikke kun er foreningens bedste hold, der kan deltage. Med en breddeturnering får foreninger rundt om i landet mulighed for at deltage med flere hold, præcis som når der arrangeres stævner inden for fx håndbold og badminton. Det vil i høj grad være med til at styrke fællesskabet og holdånden i de forskellige foreninger, og det ser vi i Vejle Kommune positivt på. Derfor har det fra start også været en af grundene til, at vi er med.

I Bredballe IF er de foregangsmænd for, hvordan man kan bygge en esportsforening op, og hvordan man kan integrere aktivitet og bevægelse i den daglige træning

Dan Arnløv Jørgensen

Hvad betyder det for et lokalområdes unge, at eksempelvis Bredballe IF har startet en esportsforening?
I Bredballe IF er de foregangsmænd for, hvordan man kan bygge en esportsforening op, og hvordan man kan integrere aktivitet og bevægelse i den daglige træning. De har været rigtig gode til at inddrage alle mulige ting fra andre sportsgrene. Det håber vi, at andre foreninger kan lære af og tage med sig, hvis de selv vil i gang med at dyrke esport i en forening.

Hvad får børn og unge ud af at dyrke esport i en forening?
Forhåbentlig bliver de endnu bedre til at dyrke esport, som jo stadig er en ny ting, og som kan se meget anderledes ud om bare 5 år. Men derudover får de sociale kompetencer og en fællesskabsånd, som de måske ikke ville få i samme grad, hvis de bare sad hjemme på værelset og spillede. Og så er der helt bestemt en stor målgruppe af unge mennesker, som kunne være interessante at få fat i, som enten er stoppet i eller ikke allerede går i en forening.