Ligamesterskaberne og Stayhome LAN 2021 var en succes!

Den 15.-16 maj 2021 blev en weekend med masser af esport, da foreninger og esportshold mødtes online for at deltage i Stayhome LAN og YouSee Ligamesterskabet. Nu er alle præmier, diplomer og pokaler blevet uddelt til vinderne.

Den 15.-16 maj 2021 blev Ligamesterskabet og Stayhome LAN 2021 afviklet. Billedet er fra mesterskaberne i 2018.

Stayhome LAN 2021
Turneringer, streams, aktiviteter, fællesskab og masser af hygge var kendetegnende for Stayhome LAN 2021, hvor 15 forskellige DGI-foreninger var repræsenteret. Arrangementet afholdes normalt som et fysisk LAN i forbindelse med ligamesterskaberne, men på grund af Corona er turneringerne blevet afviklet online.

Stayhome LAN er arrangeret af YouSee eSportligaen der består af Yousee, Ungdomsringen, Dansk Firmaidrætsforbund, Efterskoleforeningen og DGI.

Vinderne til StayHome LAN 2021

CS:GO-turneringer:

 • U13: Amager Esport 
 • U16: HA85 Esport
 • Open: BUFFALOS
 • Oldboys: Charging Rhinos 
 • Wingman: Ejby Esport

Fortnite-turnering:

 • Duo cup: Nolfert

Fairplay-priser:

 • U13 CS:GO: SGI eSport
 • U16 CS:GO: Faaborg Esport R1veys

Vis mere Vis mindre

Flere foreninger havde mange hold med, og Faaborg Esport dukkede op med i seks deltagende hold i både CS:GO og Fortnite. I år var der også flere nye foreninger med herunder Amager Esport, der løb med sejren i U13 CS:GO-turneringen.

”Turneringen har været altafgørende for deres kampgejst og kampånd. Samtidig har det skabt et trygt og stærkt bånd mellem spillerne, de kan tage med i fremtiden,” siger Ronnie Bergh, der er træner i Amager Esport.

”StayHome LAN har været en fed oplevelse, og personligt har jeg aldrig prøvet noget lignede. For mig som træner, var det bedste at se fællesholdånden, uden der var nogle problemer mellem klubberne, og man blev virkelig godt taget med ind,” fortsætter Ronnie Bergh.

Højt niveau og fairplay
I både CS:GO og Fortnite viste spillerne højt niveau og fairplay. Uddelingen af Fairplay-priserne skete som det sidste inden arrangementets afslutning. Her løb SGI Esport bl.a. med fairplay-prisen i U13 CS:GO for deres sportsånd og ydmyghed i kampene. 

"Det var fedt at spille imod hold, der var bedre end os. Det gav spillerne blod på tanden til at forbedre sig, så vi måske kan slå dem en anden gang. Nu ved vi, at der er spillere, som er bedre end os, og det har gjort mine spillere mere ydmyg," fortæller Tejs Sørensen, der er træner i SGI Esport.

"Fairplay er ikke noget, som vi direkte snakker om, men det er noget, som vi dyrker til vores træninger. Spillerne er gode til at udvise fairplay overfor hinanden og deres modstandere," fortsætter Tejs Sørensen.

For os har det været fantastisk weekend med en masse gode spil, vidensdeling og netværk med andre trænere og foreninger på tværs af landet.

Tejs Sørensen, SGI Esport

Hele weekenden var der mange spændende kampe, og igen i år havde deltagere og frivillige en fest på Discord-serveren, hvor der blev delt stemningsbilleder fra foreningernes lokaler. 

Vinderne til Ligamesterskabet

14 forskellige foreninger var kvalificeret til mesterskabet, hvor Karlslunde Esport, GSE og Campus Vejle vandt.

 • Karlslunde Esport Alpha vandt DGI-Ligaens CS:GO finale.
 • GSE Ace vandt DGI-Ligaens Fortnite finale.
 • Campus Vejle Metanoia vandt DGI-Ligaens League of Legends finale.

Vinderne kvalificerede sig til DM i esport, der blev afholdt den 19-22. maj 2021.

Vis mere Vis mindre

Tak til foreningerne 

"Nu glæder vi os til næste år, hvor LAN og mesterskaber vender tilbage i en fysisk setting i DGI-huset Vejle, og med den opbakning fra både spillere, trænere, ledere og frivillige, som vi har oplevet i år, så kan det kun blive en fest!" afslutter Mikkel Kyed, esportskonsulent i DGI og eventkoordinator på LAN'et.

Tilmelding til DGI-ligaen åbner igen den 1. september. Du kan læse mere her