Nye træneruddannelser i gang efter succesfuldt pilotforløb

Over 60 pilotdeltagere har været med til at udvikle de nye grunduddannelsesforløb som esporttræner, der er i gang.

I Næstved var mange mødt op for at tage grunddannelsen.

“Vores første uddannelser har været meget efterspurgt, og der har været rigtig god respons og stor tilfredshed med indholdet,” siger Christian Cramer Nielsen, esportkonsulent i DGI.

Han har været med til at lave grunduddannelsen, der der skal skabe dygtige esporttrænere til foreningerne. De tre første forløb blev afholdt i efteråret, hvor 60 deltagere blev klar til at træne esport.

“Formålet med de første uddannelsesforløb var både at få mættet den store efterspørgsel på en trænergrunddannelse inden for esport og gøre deltagerne klar til at undervise, men samtidig også at opkvalificere uddannelsen med deltagernes hjælp. Det er lykkes, og nu er vi godt i gang med nye uddannelser” siger Christian Cramer Nielsen.

Positivt og lærerigt

En af deltagerne på pilotforløbet var Morten Lindberg, der står bag foreningen Hodsager Esport Hydro. Han tog uddannelsen sammen med en ung træner fra foreningen. Formålet var både at se uddannelsen an og få redskaber til at gennemføre en god træning.

Uddannelsen indtil nu

75 har deltaget siden november 2017, og der har været afholdt fire forløb. Tre sidste år og et i år.

100 procent af de deltagende har i den efterfølgende evaluering tilkendegivet, at de vil anbefale grunduddannelsen til andre.

“Jeg synes, det var meget konstruktivt og positivt. Vi fik en god introduktion til, hvordan undervisningen kan foregå i praksis, og samtidig fik vi en række gode læreredskaber, så vi er klar til at undervise foreningens medlemmer,” siger Morten Lindberg.

Den positive oplevelse betyder, at han nu vil sende flere trænere afsted på de kommende forløb.

Nye, forbedrede forløb

Og de næste deltagere på uddannelsen har masser at se frem til, mener Christian Cramer Nielsen.

“De skal glæde sig til et stykke skarpt, veludviklet materiale, som vi har fundet dygtige undervisere til at formidle,” understreger han.

“Hvis man gerne vil undervise i esport og blive en dygtig træner, så er den her grunduddannelse det helt rigtige sted at starte,” siger han og fortæller, at der i 2018 vil blive afholdt uddannelsesforløb over hele landet.