Onlineseminar i inspirationens og netværkets tegn

Lørdag den 27. februar mødtes esportstrænere og -ledere fra hele landet til en online eftermiddag med inspirerende workshops, stærke oplæg og en hyldest af esportspræstationer i 2020.

Det er fjerde gang, at DGI Esports Træner- og Lederseminar afholdes. Sidste år blev seminaret afholdt i DGI Huset i Vejle, men på grund af pandemien blev det velkendte arrangement i år afholdt online. 

Læs også: Mere videndeling på tværs af esportsforeninger

Med 130 tilmeldte var der lagt op til mange spændende dialoger på de forskellige workshops. Seminaret foregik på Zoom, hvor deltagere på egen hånd kunne vælge, hvilke workshops de gerne ville deltage i.  

Behov for netværk og inspiration 
Inden seminarets start var der allerede gang i chatten. I fællesrummet greb deltagerne enhver mulighed for at sende en hilsen til hinanden. Det er længe siden, at trænere- og ledere indenfor esportsverdenen har været samlet, og man kunne tydeligt mærke de mange deltageres glæde ved gensynet af hinanden. 

Antallet af deltagere tegner et godbillede af, at der i øjeblikket er et kæmpe behov for at mødes med ligesindede, der deler den samme passion og de samme udfordringer,” siger Christian Cramer Nielsen, der er esportskonsulent i DGI Esport. 

Sådan så det ud sidste år, da seminaret blev afholdt i DGI Huset i Vejle.

Læs også: En dag i inspirationens og netværkets tegn

Bredde og talent på trænersporet 
Trænere fra hele landet stimlede sig sammen omkring de fire skarpe oplæg. Selve trænersporet var opdelt i to forskellige emner, hvor man kunne følge social- og bredde træning og udvikling af dig selv som esportstræner samt årshjul og gode rammer for talentudvikling 

Oplægsholderne Stina og Thomas fra Faaborg Esport fik særligt stor opmærksomhed, da de talte om, hvordan man kan sikre en mere social og forældreengageret tilgang i sin klubEt emne, som mange foreninger bokser med i esporten. 

“Jeg har lært en masse om forældrerelationer og håndtering af konflikter. Det skal stensikkert testes af i klubben,” fortæller en deltager på trænersporet.  

Udvikling af esportsorganisationen på ledersporet 
Deltagerne på ledersporet kunne også vælge mellem fire gennemarbejdede oplæg fra forskellige foreningsformænd. Emner som Hvordan tiltrækker du frivillige og sikrer deres engagement samt Hvordan man kan opsøge midler og partnerskaber uden den store indsats? 

Søren Weimann fra Frederikssund Esport fik stor ros for sit oplæg omkring, hvor vigtigt det er at løfte i flok samt at sikre en tæt dialog mellem bestyrelse og trænerafdeling, medlemstilbuddene harmonerer med både medlemmer, forældre og trænerstaben. 

Læs også: Årets esportstræner: ”Jeg håber, jeg kan inspirere andre frivillige”

Jeg deltog for første gang på DGI Esports Træner- og Lederseminar, og det var det hele værd – også selvom det var online i år

Taregh Jasemain, formand og træner i HIF Esport

"Jeg mødte en masse spændende personer, og der delte ud af deres viden på esportsområdet. Begge workshops på ledersporet var inspirerende, og oplægsholderne var rigtig gode til at dele ud af deres erfaringer,” fortsætter Taregh Jasemain.

DGI Esport Awards  
Efter seminaret blev alle deltagerne sendt ind på livestreamen af DGI Esport Awards, hvor vinderne af Årets Ildsjæl, Årets Foreningstræner og Årets Esportstræner skulle offentliggøres.  

Det blev Stina Rein Greve fra Faaborg Esport, Martin Johansen fra Kolding Esport og Kent Brylle fra Tricked Esport, der løb med de 3 priser til DGI Esport Awards. Du kan læse hele nyheden om vinderne her.

I alt var der kommet over 70 indstillinger til de 3 esportspriser. Det viser, at der er mange, der gør et kæmpe stykke arbejde for esporten i Danmark, og det glæder Christian Cramer Nielsen, der er esportskonsulent i DGI. 

"I DGI Esport vil vi understøtte ildsjælene i esport, og samtidig arbejder vi intenst på at få flere af dem. Danmark er båret af fantastiske frivillige, som hver dag leverer et kæmpe stykke gratis arbejde. Alt for ofte går ildsjælenes indsats ubemærket hen – det vil DGI Esport gøre op med. Ildsjæle skal frem i lyset, op på en piedestal og være et forbillede, så vi kan få endnu flere, der gør en forskel i esporten," fortæller Christian Cramer Nielsen.

Læs også: Vinderne af DGI Esport Awards er fundet

Vinderne får først og fremmest æren, men derudover en pokal og et gavekort på 5000 kr. Se eller gense DGI Esport Awards her. 

Tak for denne gang og på gensyn i 2022. 

Fakta om DGI Esport Awards

  • Priserne overrækkes af DGI Esport og Det Blå Danmark til en ildsjæl og to trænere, der har gjort et kæmpe stykke arbejde for esporten i Danmark. 
  • Vinderen får først og fremmest æren, men derudover en pokal og et gavekort på 5000 kr. 
  • I juryen sidder personer med bred viden og kendskab til dansk esport. De udvælger, hvem der skal have overrakt priserne.  
  • Det er første gang at Årets Ildsjæl og Årets Foreningstræner bliver kåret. Tidligere har Torbjørn ’mitr’ Nyborg (2018) og Philippe ’winspai’ Ouabaid (2019) vundet prisen som Årets Esportstræner.  
  • DGI Esport Awards afholdes efter esportens inspirations- og netværksdag, som i år er foregået online, hvor mere end 150 mennesker deltog.