#STAYHOME LAN: Vi gør det alligevel - bare hver for sig

Sidste år i maj mødtes omkring 1200 deltagere og tilskuere i Vejle til LM i esport. Den succes kan vi ikke gentage i år - men så kan esport heldigvis noget andet!

STAYHOME LAN - vi tager Ligamesterskaberne online i stedet for. Foto: DGI Fotoarkiv, Palle Skov

Sidste års succes med Ligamesterskaber (LM) skulle have været gentaget i år - komplet med en invitation til et LAN med op til 1500 deltagere og tilskuere.

Datoen var også sat i kalenderen, og mange hold har siden sidste år spillet grupperunder op mod de afsluttende mesterskaber.

LM var planlagt som et fysisk arrangement - en weekend fyldt med socialt samvær, fed esport og god stemning.

Online mesterskaber

Det kan vi af gode grunde ikke gennemføre i år - så i stedet tager vi så meget som muligt af alt det gode med og skaber en fantastisk online oplevelse i stedet for.

Den 22.-24. maj afholder eSportligaen i forbindelse med ligamesterskaberne, et nyt LAN koncept. Det hedder #STAYHOME LAN og planen er at skabe en fantastisk oplevelse på afstand. Der er turneringer, streams, små aktiviteter foran og væk fra skærmen, fællesskab og masser af hygge.

”STAYHOME LAN giver mulighed for at dyrke esport i fællesskab, som et hold, uden at være fysisk sammen. På denne måde kan vi holde fast i esportsfællesskabet på trods af Corona," siger Mikkel Lykke Kyed, Esportskonsulent DGI om den forestående begivenhed.

Samarbejde med foreninger, m.fl.

Esportligaen er ikke alene om at stå for de online mesterskaber. Foreninger, efterskoler og andre organisationer hjælper med at afvikle turneringerne.

STAYHOME LAN giver mulighed for at dyrke esport i fællesskab, som et hold, uden at være fysisk sammen.

Mikkel Kyed

I Faaborg Esport har man valgt at stå for mesterskaber i CS:GO for foreninger. Her inddeles der i aldersgrupper (U14, U18 og +18), således at der kåres flere årgangsmestre.
Det var vigtigt for foreningen at sikre, at deres spillere har en turnering at deltage i, nu hvor de ikke kan komme ud fysisk og samles.

"At LAN fortsætter hjemmefra har betydet, at vi har kunne holde motivationen på mit hold, vi har haft noget at træne frem til." fortæller Tristan, 12 år, Faaborg Esport - Team Wave.

Tilmeldingen er åben

Fokus er lagt på at give en fed oplevelse med en turnering opdelt ud fra målgruppe, så man kan spille om at blive mester i den kategori, man har et tilhørsforhold til. Desuden er der flere spil at deltage i bl.a. CS:GO og Fortnite.

Holdtilmeldingen sker indenfor følgende kategorier:

  • Efterskolehold
  • Kollegahold
  • Foreningshold
  • Åben kategori

Man skal tilmelde sig som hold, deltagelse er gratis. Tilmelding her.

Fakta

#STAYHOME LAN er arrangeret af YouSee eSportligaen der består af Yousee, Ungdomsringen, Dansk Firmaidrætsforbund, Efterskoleforeningen og DGI.

Arrangementet afholdes i forbindelse med Ligamesterskaberne og DM I ESPORT som også er rykket online.
Tilmelding på : www.lan.esportligaen.dk