#STAYHOME LAN 2021: Vi gør det igen – hver for sig!

Vi gentager succesen fra sidste år, og sparker dørene op til et brag af en online-fest den 15.-16 maj 2021! Glæd dig til turneringer, streams, aktiviteter, fællesskab og masser af hygge!

StayHome LAN afvikles online, hvor deltagerne kan spille med hjemmefra.

Den 15.-16. maj går det løs, når YouSee eSportligaen afholder et kæmpe online-LAN i forbindelse med årets ligamesterskaber. Det er anden gang at StayHome LAN afholdes, og ligesom sidste år er arrangementet sat i værks for at få det bedste ud af en svær situation og skabe nogle fantastisk esportsoplevelser – hver for sig.

Samarbejde med foreninger
Igen i år samarbejder vi med især foreningerne om at lave nogle fede turneringer og aktiviteter. De har fået mulighed for at melde ind med spil som vil være spændende at afvikle turneringer i.

Eks. åbnes der igen for en CS:GO turneringer kun for DGI-foreninger, hvor der vil blive inddelt i tre forskellige aldersrækker: U13, U16 og U19. En af samarbejdspartnerne omkring U13 CS:GO-turneringen er Faaborg Esport, der selv stiller op med flere hold.

”StayHome LAN er den perfekte afslutning på en god sæson, og så er det en fed dag med mange sociale aktiviteter for spillerne.”

Thomas Greve, formand og træner i Faaborg Esport

Sidste års vinder i U14 CS:GO-turneringen var Esport Vesthimmerland, og de glæder sig også til at deltage i StayHome LAN igen.

”Vi har tilmeldt os igen i år, fordi drengene trænger virkelig til at blive samlet omkring noget socialt – og så skal vi jo ikke mindst forsvare en titel fra sidste år, fortæller Jannik Bilskov, der er træner for Young Guns-holdet i Esport Vesthimmerland.

Tilmeldingen er åben
Som noget nyt i år bliver der afholdt både åbne turneringer, hvor alle kan deltage, og turneringer der kun for foreninger. Derudover er turneringerne opdelt ud fra enten niveau eller alder, så du kan spille om at blive mester i lige præcis den turnering, som du forbinder dig selv med – og så er det gratis at deltage. I år dystes i følgende spil:

  • CS:GO
  • CS:GO Wingman
  • Fortnite
  • League og Legends

Man skal tilmelde sig som hold, og tilmeldingen lukker midnat onsdag d. 12. maj 2021. Læs mere og tilmeld dit hold allerede nu.

Fællesskab på Discord (og i klubben)
Sidste år havde både deltagere og frivillige en fest online på Discord-serveren for StayHome LAN. Det blev taget rigtig godt imod, bl.a. uddeling af Fairplay priser, sjove indslag som tegn-og-gæt og generelt en god tone overfor turneringsadmins og imellem deltagerne.

En af dem, der glæder sig til at tage godt imod folk på Discord, er Mikkel Kyed. Udover at være esportskonsulent i DGI, er Mikkel Kyed også en af hovedarrangørerne bag StayHome LAN.

”Vi blev meget overrasket over folks modtagelse af eventet sidste år – selvom det foregik online havde både deltagere og frivillige en fest på Discord.”

Mikkel Kyed, medarrangør af StayHome LAN

Og som en ekstra gode, har genåbningen fra d. 6. maj betydet at der i år er mulighed for at deltagere kan mødes internt, eks. i egen klub op til 25 samlet, og derfra deltage i StayHome LAN, så længe man følger de gældende retningslinjer.

Discorden er allerede åben og aktiviteterne starter op fra d. 15. maj. Det er gratis at deltage i aktiviteterne og konkurrencerne på serveren og kræver ingen tilmelding – medmindre man øsnker at deltage i en turnering.

Vær med i fællesskabet på Discord.

Sjove indslag og gode værter
Under hele StayHome LAN vil der køre en stream, hvor værterne Sara Miller og Jesper Quentin Moe byder gæster indenfor til udfordrende og sjove aktiviteter, interessante snakke og selvfølgelig en masse opdateringer og dækning af turneringerne som spilles henover weekenden.

Foreninger som mødes i deres lokaler samtidig med at de deltager i StayHome LAN opfordres til at dele stemningsbilleder og opslag igennem hashtagget #STAYHOMELAN på Facebook, Instagram og Twitter. Derudover vil enkelte foreninger blive udvalgt til at deltage LIVE på stream med stemning og reaktioner fra deres lokaler – kontakt Mikkel Kyed, hvis du vil høre mere.

Fakta om StayHome LAN

#STAYHOME LAN er arrangeret af YouSee eSportligaen der består af Yousee, Ungdomsringen, Dansk Firmaidrætsforbund, Efterskoleforeningen og DGI.

Det er anden gang at StayHome LAN afholdes online. Arrangementet afholdes i forbindelse med Ligamesterskaberne, som også i foregår online i år.

Brug hashtagget #STAYHOMELAN på Facebook, Instagram eller Twitter.