FIFA: 15-årigt stortalent blev opdaget ved DGI PåskeCup

For Tobias Augustinus-Jensen var FIFA et hyggespil, men så vandt han en times professionel coaching i DGI’s FIFA PåskeCup. Nu slår han jævnligt professionelle.

Tobias Augustinus-Jensen er angriber på OB’s 1.-hold. I FIFA er han blandt andet god til at skabe offensive løb. Foto: Privatfoto

Overfører fodboldtalent til det virtuelle

For en 15-årig elitefodboldspiller, der er vant til at have græs under fodboldstøvlerne 6 gange om ugen, er det ikke sjovt at blive grounded på grund af virusrisiko.

Læs også: Årets esportstræner: ”Jeg håber, jeg kan inspirere andre frivillige”

Men så er der jo FIFA, og det er Tobias Augustinus-Jensen fra Odense også god til.

I påsken deltog han sammen med over 60 spillere i DGI Midt- og Vestsjællands FIFA PåskeCup for 11-18-årige. Han kom på 3. pladsen og vandt en times coaching med den professionelle FIFA-coach Jonas Højgaard, der er manager for Hobro IK’s eSuperligahold:

”Tobias er en virkelig spændende spiller, som jeg havde lagt mærke til ved turneringer et par gange tidligere. Han overfører sit fodboldtalent og er lynende intelligent på den virtuelle bane,” siger han.

Så Jonas Højgaard har holdt fast i den unge spiller og rådgiver ham nu jævnligt. Resultaterne er tydelige: I Weekend Ligaen har Tobias i skrivende stund placeret sig i Elite 1 i 3 weekender i træk med 27, 29 og 29 vundne kampe ud af 30. Det niveau har han kun været på én gang tidligere.

Skal arbejde med temperamentet

Tobias Augustinus-Jensen spiller på OB’s 1.-hold og går i en særlig sports-9. klasse på Hjalleseskolen i Odense. Hidtil har han mest spillet FIFA, når han kom hjem fra træning, fordi det var godt at geare ned med. Men vennerne gider ikke altid spille mod ham længere. Han vinder nok lidt for tit, griner han.

I corona-nedlukningsperioden spillede han lidt mere end normalt, og i Facebookgruppen FIFA Danmark hørte han om DGI Midt- og Vestsjællands PåskeCup.

Læs også: Spiller dit barn for meget? Sådan undgår I konflikterne

Nu har han haft et par træninger med Jonas Højgaard:

”Jeg skal især arbejde med mit temperament. Jeg kan godt blive vred, når noget går mig imod, og så mister jeg overblikket. Det påvirker mit spil. Så Jonas hjælper mig med nogle metoder, der giver ro, og jeg lærer at sige til mig selv, at selv om jeg har været bagud i 10 minutter, så kan jeg sagtens nå at vinde,” fortæller han.

”Det handler om at bevare fokus og tro på, at det kan lade sig gøre. Ellers kommer en lille ting til at få for store konsekvenser. Det kan jeg også tage med ud på fodboldbanen,” tilføjer han.

For fodbold - udenfor på banen - er og bliver hans førsteprioritet.

DGI-Cup for fællesskab

DGI Midt- og Vestsjælland satte FIFA PåskeCuppen op midt i corona-nedlukningsperioden for at skabe fællesskab og gang i den blandt unge esport- og fodboldspillere.

 Der deltog over 60 spillere fra fortrinsvis Sjælland, men også Thyborøn, Aarhus, Odense og andre steder.

Tre professionelle FIFA-folk stod for det praktiske: Lasse Bækkelund (FIFA-spiller for Esbjerg FB), Daniel Lauridsen (FIFA-manager og coach for Esbjerg FB) og Jonas Højgaard (FIFA-manager og coach for Hobro IK). Spillerne kunne vinde en times coaching hos en af de tre.

DGI Midt- og Vestsjælland drifter for tiden 4 klubturneringer for klubber i området. Det foregår på den måde, at DGI stiller platform og ekspertise til rådighed, og klubberne står for mindre praktiske opgaver.

Er din forening interesseret i at opbygge et fællesskab om FIFA og måske afholde en turnering, så kontakt din DGI-landsdelsforening.

Vis mere Vis mindre

God til offensive løb

For Jonas Højgaard er det tydeligt at se, at Tobias bruger sit fodboldtalent, når han spiler FIFA. 

”Han har en fantastisk spilfornemmelse og et godt overblik, og så er han jo angriber, så han ved, hvornår han skal løbe, drible og byde sig til. Han er virkelig god til offensive løb,” fortæller han.

Læs også: Lars Robl: Sådan skaber du et godt og effektivt team

”Alle kan blive supervrede i FIFA, fordi der er nogle fejl i spillet. Man kan for eksempel opleve, at bolden går lige gennem brystet på målmanden, eller at målmanden pludselig kan kaste baglæns. Det bliver vi alle sammen rasende over. Men kunsten er at holde fokus og ikke miste koncentrationen og fremdriften,” forklarer han.

Jonas Højgaards vurdering er, at Tobias Augustinus-Jensen er et af de største FIFA-talenter på Fyn i øjeblikket. Han er allerede på et niveau, hvor han spiller mod professionelle - og jævnligt vinder.

Tobias 1.jpg