Video: 5 gode råd til at undgå konflikter med dit gamerbarn

Bliver stemningen dårlig hjemme hos jer, hver gang du beder dit barn om at slukke for sin computer? Så se her de 5 gode råd til, hvordan du kan være den bedste gamerforælder for dit barn.

Læs også: Sådan sidder du rigtigt og undgår skader

Mange børn elsker at game, og de kan have svært ved selv at mærke, hvor grænsen går. Som forælder skal du hjælpe dit barn med gode gamervaner, og det kan nogle gange være vanskeligt, fordi mange forældre ikke ved, hvad det er for en verden, deres børn er så fascinerede af.

Gode råd til børn og voksne

  • Vær nysgerrig og vis respekt
  • Få struktur og digital etik ind i hverdagen
  • Sørg for ordentligt udstyr
  • Få sovet nok, spis sundt og bevæg dig
  • Kom ud af værelset og find en forening

Derfor er det en god investering, at du sætter dig ned en gang imellem og ser med, når der spilles. Og stil gerne et hav af spørgsmål. På den måde får du en god forståelse for set-up’et af det/de spil, som dit barn spiller.

Måske er spillet et holdspil, og der er en forventning om, at spillet spilles færdigt. Så kan det godt være upopulært at sætte aftensmaden på bordet midt i et spil. Det en god idé at aftale inden spillet påbegyndes, hvordan timingen og forventningerne er i familien. Få sammen sat nogle regler og rammer, fx om hvornår der spilles, og hvor meget der spilles.

Læs også: Sådan får du som gamer energi til kroppen og knoppen

Du får også indsigt i, hvem dit barn spiller sammen med, og du kan påvirke den gode tone, når de taler sammen i spillet. Sammenlagt anbefales det, at du bruger minimum 1 time hver anden uge på at sætte dig ned og spørge ind til selve spillet. Og når du nu har sat dig ned ved siden af dit gamerbarn, kan du tjekke ergonomien og at der er vand og måske frugt på bordet. Når spillet er slut, kan du motivere til fx brain breaks, en tur på cyklen eller fodboldbanen.  

Se videoen og få alle rådene til, hvordan du bedst muligt bakker op om dit barns interesse, og find de foreninger med esport, der ligger tæt på, hvor I bor.