Esportsforeningen i bevægelse

Her kommer tre stærke argumenter for, hvorfor bevægelse bør sættes på dagsordenen i enhver esportsforening.

IMG_20200831_173343.jpg (1)

Fællesskabet i foreningen

Aktive pauser væk fra skærmen, en fælles gåtur, Nerfgun-krig eller noget helt fjerde... Der er mange måder at dyrke fællesskabet på i foreningen. Undersøgelser viser, at børn og unges vigtigste motivation for at dyrke idræt er, at have det sjovt og dyrke venskaberne. Ved at lave fysisk aktivitet sammen (sved på panden eller ej), kan I dyrke fællesskab væk fra skærmen - som vil styrke sammenholdet foran skærmen. Det kan fx være:

  • Brainbreaks under træningen hvor i laver sjove øvelser med spillerne.
  • Aktivitetsdage/klubdage, hvor der leges og dystes i anderledes aktiviteter
  • Nye aktiviteter til LAN-events (fx bordtennis, floorball, fællesstafet eller lignende)
  • ... eller noget helt andet. Inddrag jeres medlemmer og find ud af, hvad der driver deres motivation for at være en del af foreningen.

Motiverede medlemmer

Dit aim i counterstrike forbedres ikke nødvendigvis af en løbetur - du bliver heller ikke nødvendigvis en bedre Fortnitespiller af at lave mavebøjninger til hver træning. Men mental sundhed og generel trivsel styrkes gennem fysisk aktivitet - og det er vigtigt at være i mental balance, når du dyrker esport såvel som en hvilken som helst anden aktivitet, hvis du vil yde dit bedste og blive bedre.

I DGI mener vi, at der er masser af gode argumenter for, at fysisk aktivitet kan motivere i esportstræningen - men det skal selvfølgelig give mening for medlemmerne - sørg for at det er spændende, udfordrende og relevant.

Spændende, så medlemmerne bliver nysgerrige, interesseret og får lyst til at deltage.
Udfordrende, så de får en mulighed for at blive bedre og udvikle sig i aktiviteten.
Relevant, så der skabes en rød tråd fra det de træner ved skærmen til det de træner væk fra skærmen.

Find inspiration til øvelser og fysiske lege her.

Foreningens sundhed

Esport er en stillesiddende aktivitet, som kræver store mængder tid, hvis man vil dygtiggøre sig. Derfor er det vigtigt, at foreningens trænere og frivillige er et gode forbilleder, når det kommer til de sunde vaner omkring det "at dyrke esport".

Børn skal bevæge sig 60 minutter om dagen - og det skal ikke nødvendigvis kun foregå til esportstræningen i foreningen. Men foreningen har et medansvar, når det kommer til at danne de medlemmer, der kommer i foreningen.

Her er et par gode spørgsmål, I kan tage udgangspunkt, når "bevægelse og sundhed" skal på dagsordenen:

  • Hvordan er vi gode forbilleder?
  • Hvordan bruger vi og italesætter bevægelse?
  • Hvordan kan vi skabe interesse for generel fysisk aktivitet uden for esportslokalet?
  • Hvordan kan vi samarbejde med forældrene for at sætte fokus på sundhed og bevægelse?

Husk at I altid kan få hjælp fra DGI, når det kommer til at sætte fokus på bevægelse og sundhed ind i jeres esportsforening. Kontakt jeres lokale DGI konsulent og hør om jeres muligheder.