10 gode grunde til at esport hører hjemme i fremtidens foreningsliv

Læs en række gode grunde til at din forening skal opstarte esport.

1. Danskere i alle aldersgrupper spiller computerspil, og antallet vokser år efter år.

2. 96 % af 13-19-årige drenge spiller computer og 49 % spiller dagligt. 70 % af 13-19-årige piger spiller computer og 5 % dagligt [kilde: Medieudviklingen, 2017].

3. I Danmark har vi nogle af verdens bedste esportsspillere og -hold. Danskere brillerer på den internationale scene i spiltitler som CS:GO, League of Legends og FIFA.

4. Med esport i foreningen kan I aktivere nye målgrupper og skabe fællesskaber. Esport kan dyrkes af medlemmer på tværs af alder, køn og baggrund og kan danne nye og unikke fællesskaber i jeres forening.

5. Esport er benhård konkurrence mod andre virkelige mennesker, som stimulerer børn og unge til kritisk at arbejde med deres psykiske, fysiske og sociale svagheder.

6. Esport kan styrke spillerens evner til at kommunikere, arbejde sammen og indgå i et holdfællesskab.

7. Esport kan styrke spillerens taktiske og strategiske kompetencer individuelt og i samarbejde.

8. Esport kan styrke spillerens koncentrations-, koordinations- og reaktionsevner.

9. Med esport vil spilleren gennem velstruktureret træning opleve en forbedring af egne evner. Derigennem vil spilleren ofte få et styrket selvværd og udviklet sin evne til at lære.

10. Dygtiggørelse indenfor esport forudsætter god fysisk form, og derfor kan esport motivere børn og unge til fysisk aktivitet og en sundere livsstil. Fysisk træning bør derfor altid indgå som fast element i esportstræningen.