Forældreinddragelse i esport

Aktive og interesserede forældre, der engagerer sig i det frivillige foreningsarbejde, er et godt fundament for en velfungerende forening.

Da esportsforeninger ofte er baseret på frivillig arbejdskraft, er det vigtigt, at forældrene bliver inddraget og bakker op om foreningens virke. 

Manglende engagement og opbakning kan derimod betyde, at de frivillige trænere og bestyrelser skal løbe endnu hurtigere og kan miste motivationen. Det kan også påvirke børnene, hvis de ikke bliver ordentligt sluset ind i foreningen - og kan i værste fald resultere i frafald, fordi de ikke får opbakning hjemmefra.

Derfor er det vigtigt, at foreningen sender et stærkt signal til forældrene om, at de er velkommen i foreningen - også selvom de måske ikke har det store indblik i esport eller foreningslivet generelt.

Nederst på siden her finder du 8 gode råd, der kan hjælpe jer i gang med et mere fokuseret arbejde omkring forældreinddragelse. Hent også De syv forældrebud i esport, der kan lægges på foreningens hjemmeside, hænges i foreningen og være med til at sende et stærkt signal. Den kan også bestilles i A3 gennem DGI butikken sammen med andre trykmaterialer.

I kan også få 1.500 kr. i tilskud, hvis I afholder en forældreaften sammen med DGI.

Samarbejd med DGI

Kontakt jeres lokale esportskonsulent, hvis I vil arbejde mere målrettet med forældreinddragelse.

Det kan fx være i forbindelse med:

 Læs også hvordan andre foreninger har gjort.