Fang en finger

Øvelse i at bruge begge hænder

Idræt
Esport
Kategori
Aktiviteter
Emneord
Ved skærm, Før træning
Tid
10 min.
Niveau
1 - Begynder
Alder
6-50 år
Deltagere
5-20 deltagere

Beskrivelse af øvelsen

Spillerne står i en rundkreds rimelig tæt op af hinanden. Den venstre hånd holdes med håndfladen op ad foran personen til venstre, mens den højre pegefinger placeres i den venstre hånd der er til højre for en. Dvs. at alle har placeret deres højre pegefinger i en hånd, mens deres venstre hånd har en pegefinger stikkende ned i.

Træneren er ikke med, men vælger i stedet en kategori som et overordnet udgangspunkt. Der siges forskellige ord, og når et ord relateret til kategorien siges, skal man både fange fingeren med sin venstre hånd samtidig med at man skal trække sin højre pegefinger opad for ikke at blive fanget. Det gør man 5 gange eller mere.

Kategorierne kan fx være ting relateret til esport, heroes i forskellige spil, skydevåben eller andet.

Formål:

Formålet er, at give spillerne en pause fra skærmen eller starte træningen med en fælles aktivitet.

Derudover er formålet at fortælle spillerne og klargøre dem til at bruge begge hænder når de spiller. Som afslutningen på aktiviteten kan man uddybe mere om hvorfor det er vigtigt at bruge begge hænder og måske relateret til en in game øvelse efterfølgende.

Hvordan:

Sørg for at være klar og tydelig i forklaring af hvilken hånd, der skal hvad. Vær derudover tydelig ift. formålet med øvelsen.

Øv hvilke kategorier der skal være overordnet, hvis der er en pointe med kategorien. Tænk desuden over relevante ord, der skal nævnes.

Variation:

I stedet for at træneren siger forskellige kategorier, kan en spiller gøre det og man kan skiftes.

Man kan indføre et simpelt pointsystem, hvor man får 1 point for hver finger man fanger og 2 point, hvis man når at tage fingeren væk uden den bliver fanget.

Man kan bytte rundt på spillerne, så de ikke står ved siden af den samme hver gang.

Man kan vælge forskellige overordnede kategorier til esport generelt, men man kan også vælge mere spilspecifikke kategorier.

Øvelsen kræver

Banen:

Der skal være plads til at alle spillere kan stå i en rundkreds i lokalet.