Nysgerrig på esport? Kom godt i gang i jeres forening
Har I i jeres forening fået øjnene op for esport? Det er en rigtig god måde at få nye medlemmer ind i jeres forening, hvor børn og unge kan mødes og dyrke en fælles interesse.
Har I i jeres forening fået øjnene op for esport? Det er en rigtig god måde at få nye medlemmer ind i jeres forening, hvor børn og unge kan mødes og dyrke en fælles interesse.
Sammen med en række aktører arbejder vi for at skabe et positivt og udviklende esportsmiljø. Det gør vi, fordi vi har en klar holdning til fysisk og mental sundhed, fairplay, gambling, alkohol og stoffer.
Vi kan kun vise dig indholdet her, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger
Beskriv din idé. Hvad vil I tilbyde – og til hvem?
Hvorfor er det en god idé? Hvilke opgaver involverer det – og hvem gør hvad?
Se evt. også vores videoguides.
Find ud af, om der er interesse for din idé, inden du går i gang og undersøg, hvem der kan hjælpe dig med at føre planerne ud i livet.
Find frivillige kræfter, der har kendskab til esport og har lyst til at involvere sig i projektet, som for eksempel træner, bestyrelsesmedlem, spiller eller eventmanager.
Opret en bestyrelse, og find ud af, hvilke værdier der skal være for jeres fællesskab. Læn jeg fx op ad esportens etiske kodeks. Det er bestyrelsen som skal videreudvikle din idé og udarbejde en plan for projektet. DGI’s Vedtægtsgenerator kan hjælpe bestyrelsen godt i gang.
Dan dig et grundigt overblik over indtægter og udgifter, og få styr på diverse tilskuds- og fondsansøgninger. Er dit projektøkonomisk bæredygtigt?
Læs eksempelvis vores folder om, hvordan I kommer godt i gang, og se et realistisk bud på indtægter og udgifter i henholdsvis 1., 2. og 3. år.
Opstil mål for jeres arbejde. Opstil for eksempel mål om, hvor mange medlemmer I vil rekruttere inden en bestemt dato. Målene er med til at drive projektet fremad.
Udarbejd en strategi for, hvordan I vil nå hvert enkelt mål. En strategi er en langsigtet plan for jeres arbejde og indeholder helt konkrete svar på, hvordan I vil gribe opgaven an.
Fordel arbejdsopgaver og ansvarsområder. For at sikre fremdrift i projektet er det vigtigt, at alle ved, hvem der gør hvad og hvornår.
Planen er klar, og nu begynder alt det sjove arbejde med at føre visionerne ud i livet. Husk at tage jer tid til løbende at lytte til de mange, der er involveret i projektet.
Som projektet skrider frem, vil I utvivlsomt gøre jer en række erfaringer. Evaluér projektet løbende, og tilpas mål og strategi i forhold til de erfaringer, I har gjort jer.