Sådan kommer du til at arbejde med esport

Så du vil arbejde med esport, huh? I DGI modtager vi hver uge flere henvendelser fra dygtige mennesker, som gerne vil arbejde med og tjene penge på esport.

Det giver god mening!

At arbejde med esport giver god mening! Der er og bliver større og større efterspørgsel på mennesker, der kan noget med esport og gaming. Det kan være som pædagog, lærer eller instruktør. Det kan være i form af talentudvikling eller performance-udvikler. Det kan være personale til events og turneringer. Det kan være som sælger, i marketing, som konsulent, som selvstændig, i kommunen – eller tusindvis af andre muligheder.

Find ud af, hvorfor du vil arbejde med esport

Først og fremmest er det en god ide at blive skarp på, hvorfor du vil arbejde med esport? Hvad søger du at opnå? Vil du rede verden igennem esport? Synes du, at det er DIG, der bør være direktør i ASTRALIS? Har du udviklet verdens vildeste undervisningsmateriale, men ingen har rigtig forstået dig endnu? Eller elsker du events og hele stemningen ved LANS? Hvad vil du?

Find ud af, hvad du kan

Second: vær nysgerrig på, hvad du er god til? Hvad synes andre, du er god til? Har du lavet 22 LANS og har haft ansvar for 50 frivillige og sponsorindtægter på 10 millioner – så kan du nok noget med events. Har du undervist i esport på en efterskole og haft succes med dine hold og glade elever, så kan du nok noget med undervisning. At have ”spillet på semi-højt niveau og have fulgt esportscenen længe” er ikke en skill, der er penge værd, med mindre du kan mere og andet. Er du lidt i tvivl om, hvad du kan, eller mangler du erfaringer, der viser dig, hvad du kan? Frygt ikke – det er kun godt. Læs videre.

Vær målrettet

Beslut dig for, hvad du vil satse på, og gå efter det. Esport bliver, som alle andre brancher mere og mere specialiseret. Det betyder, at man ikke bare vil have folk, der kan arbejde med events. Nej, man søger konkret mennesker, som ved noget om data og netværk til at indgå i data-teamet til et event. Man søger heller ikke bare en træner til esport. Man søger måske en CS:GO træner, der er uddannet folkeskolelærer, og som også har erfaring med idræt og sport. Kan du se? Pludselig gik vi fra ”noget med esport” til noget meget målrettet. Derfor skal du også være målrettet, når du beslutter dig for at jagte en karriere i esport. Bliv klogere indenfor de forskellige job-områder og start rejsen til dit drømmejob.