4. Etape - Valbyparken (10 km)

PR-ruten

Dagens løbefest skydes i gang i Københavns største park, når Valbyparken i år spiller hovedrollen på 4. etape.

Turen går igennem store, åbne, grønne områder, og parkens 64,2 hektar (svarer til 128 fodboldbaner) der grænser op til Øresund, giver masser af chancer for at nyde både rosenhaver, birketræer og havudsigt. Parken har både en naturlegeplads, en rosenhave, temahaver såsom H.C. Andersens Orientalske Have, og huser bl.a. Københavns eneste Disc Golf-bane. Du kan opleve vild natur og plejet park, og på en del arealer er der skov, og græsset får lov til at vokse højt til gavn for biodiversiteten, så det fremmer dyre- og insektlivet. Og så er det forresten her, at Grøn Koncert bliver afholdt i København hvert år.

Valbyparken debuterede som etape sidste år i 30 graders varme, og ligesom sidste år bliver 4. etape årets rene 10 km'er. Ruten er DAF-opmålt, hurtig og derfor den perfekte anledning til at gå efter ny personlig rekord.

4. etape Valbyparken.png

Ruten

Se interaktivt rutekort her

Startskuddet sender dig og resten af feltet afsted ud på rutens 10 km på pladsen foran
Valby Idrætspark og Valby Vandkulturhus.

Her tilbagelægger du de første 500 m omringet af fodboldbaner og løber herefter til venstre med retning imod den østlige del af parken. Her følger du Hammelstrupvej der går på tværs af parken, og først ender i den gamle del af Sydhavnen.

Efter 1 km løber du forbi de hyggelige haveforeninger på vej ud til Fiskerihavnen i den østligste del af parken. Tæt på 2 km-mærket drejer du til højre, og tilbagelægger nu ca. 1 km før du når Sydhavstippen - et naturskønt område, hvor du bl.a. kan være heldig at få et glimt af græssende får.

Fra Sydhavnstippen løber du godt og vel 2 km langs vandkanten, hvor du kan nyde udsigten til både Hvidovre Havn, Avedøre Holme, Kalveboderne og Kalvebod Fælled.

Herefter tager du et højresving og fortsætter nordpå på ruten. Her krydser du kortvarigt kommunegrænsen mellem Københavns og Hvidovre Kommune, når du efter godt 6 km rammer Åmarken Station og Gammel Køge Landevej. Efter et par hundrede meter løber du igen ind i Valbyparken, og fortsætter nu af Parkstien ind i hjertet af parken. Ved 7 km-mærket rammer du et af parkens vartegn Rosenhaven, der rummer godt 12.000 roser, hvilket gør den til én af Europas største.

I hjertet af parken tilbagelægger du knap 1,5 km, før du drejer til venstre, og igen løber ind på Hammelstrupvej. Her løber du i bund, indtil du bliver dirigeret til højre, og rammer 9 km-mærket. Herefter løber du ind på Julius Andersens Vej der bl.a. leder dig forbi den nye Klub Danmark Hallen og arbejderklubben Boldklubben Frem.

Herfra er der blot 500 meter til målstregen, hvor du bliver mødt af bassen fra løbets DJ, og klapsalver fra pårørende og andre tilskuere.