4. Etape: Utterslev mose 11.6km (23. juni)

Rundt i mosen

Ved 4. etape er benene trætte. Men tanken om, at du snart har gennemført Etape København, og dermed et helt marathon, styrker din motivation og giver lidt ekstra energi. Du skal på denne 4. etape en tur rundt i Utterslev Mose, i år på hele 11.6km.

Utterslev Mose er kendetegnet ved at være et afvekslende område bestående af søer og holme med et rigt fugleliv. Oprindeligt var her en mose med en grøft midt i, men i 1930'erne blev den udgravet og den nuværende park anlagt. De store gamle piletræer blev plantet ved den lejlighed. Den har tidligere været en del af Københavns Befæstning, men Vestvolden blev nedlagt i 1920, og er nu det rekreative område, vi kender. I 2000 blev mosen fredet for at forbedre områdets biologiske, landskabelige og rekreative værdier. 

Obs: Vidste du, at navnet Utterslev er en forvanskning af det oprindelige Otterslef, der lå i Sokkelund Herred, der geografisk omfattede en stor del af det tidligere Københavns Amt. Otterslef (eller Utterslev om man vil), fik biskop Absolon foræret af Valdemar den Store omkring 1166.

Ruten

Ruten er dejlig flad, dog med en enkelt trappepassage. Du skal hovedsagelig løbe på grusstier, men dele af ruten skal også løbes på asfaltstier.

Starten går ved Åkandevej, tæt på det Ikoniske fodboldstadion Tingbjerg Idrætspark, som er hjemsted for Hvepsene fra Brønshøj (Brønshøj Boldklub). De første par km'er af ruten løbes på den vestlige side af Hillerød Motorvejen, som du passerer efter ca. 1.5 km. Herefter følger du fortsat stierne hele vejen rundt om mosen, hvor du undervejs bl.a. løber tæt forbi Bisbebjerg Kirkegård, med den ikoniske Grundtvigs Kirke, som områdets vartegn.

Se 4. etape her

START/MÅL: Utterslev Mose. Link til mapslokation: https://goo.gl/maps/XMSNwH3iQWmGZMyT8

(vi tager forbehold for ændringer)