Etape København løbeskole var igen en stor succes

Igen i år var der stor interesse for Motionklubben Amagers løbeskole frem mod Etape København. Fokus på løb, leg og fællesskab har fastholdt de mange nye løbere.

Motionklubben Amagers løbeskoledeltagere ved 5. etape 2018 (Foto: Jan K. Madsen)

Da deltagerne på Motionsklubben Amagers løbeskole 26. marts, 2019 mødte op til forløbets første træning, kunne de se frem til 12 ugers træning med 2 ugentlige træningspas. Deltagerne havde på forhånd tilmeldt sig holdet "5-kæmperne" eller holdet "10-kæmperne" (med mål om at kunne løbe hhv. 5 km og 10 km), samtidig med at de fik adgang til klubbens øvrige hold, og et gratis startnummer til én valgfri etape ved Etape København

Begge hold valgte at bruge årets femte og sidste etape, som fælles fejring af en veloverstået løbeskole. På trods af at etapen bød på hele 7,4 km, kom alle 5-kæmpere godt igennem. Klubbens trænerteam fortæller: "Vi mødte forventningsfulde op til den første træning, glædede os til at give den gas og finde ud af hvor niveauet lå. De fremmødte havde et fantastisk gå-på-mod, og det virkede som om at intet kunne skræmme dem. Vi lagde hårdt ud med 60 tilmeldte samt 11 eftertilmeldinger, så der lå en stor opgave for os trænere". 

Som noget nyt i 2019 havde løbeskolen fælles opvarmning med klubbens øvrige hold. Det havde bl.a. den positive effekt, at deltagerne hurtigt blev en rigtig del af klubben. "Løberne mødte flittigt op og gav den fuld gas, både ved løbepassene, intervaltræningen og legene. Selvom træningen ind imellem var hård og gjorde ondt, var der altid smil på læberne, kække bemærkninger og ind imellem også overskud til en sang. Der var en forståelse for at den ”hårde” træning var en del af det der skulle til for at nå målet. Desværre er der altid et lille frafald undervejs i forløbet, men heldigvis fortsatte de fleste igen i år", beretter trænerteamet.

De to hold havde flere forskellige og effektive "regler". Fx var der sjældent pauser mellem øvelserne for 5-kæmperne. Det betød bl.a. at de hurtigste løbere måtte bruge "ventetider/pauser" aktivt ved at lave planken, squats og lignende. Hos 10-kæmperne måtte man inden for de to første kilometer ikke overhale trænerne. Blev den regel brudt, skulle man give flødeboller til hele holdet. 

"Det har været en stor fornøjelse at se, at så mange løbere tog godt imod vores træning og efterfølgende har meldt sig ind i klubben. Vi glæder os til mange flere gode oplevelser i løbeskoene - med både de nye og gamle Motionsklubben Amagere løbere", slutter løbeskolens trænerteam. Artiklen er kopieret og redigeret fra Motionsklubben Amagers klubblad, august 2019.