Etape København trækker løbere ind i klubberne

Den 21. juni 2019 kulminerede dette års Etape København, da femte og sidste etape fandt sted ved Amager Strandpark. For en stor gruppe nye klubløbere hos Motionsklubben Amager, Rødovre AC samt Sundby Løb & Motion var etapen ekstra særlig, da det samtidig markerede afslutningen på 12 ugers løbeskole.

Billede fra Etape København 2019 (5. etape) ved Amager Strandpark (Foto: Jan K. Madsen)

Motionsklubben Amager har siden 2015 brugt Etape København som en anledning til at lokke passive medlemmer samt nye ind i klubben. Med hjælp fra DGI Storkøbenhavn har klubben hvert forår haft ekstra tryk på markedsføring af klubbens løbehold – bl.a. via stor synlighed på de sociale medier og i den lokale avis. De første par år hjalp DGI Storkøbenhavn klubben med at finde løbetrænere til at stå for løbeskolen. I dag er klubbens frivillige fundament dog blevet så stærkt, at de selv sørger for trænere, der sammensætter et træningsforløb, som ikke bare består af en løbetur, men også rummer styrketræning og leg. Dvs. løbetræning sammensat på en sjov og anderledes måde.

Interessen for klubbens Etape København-løbeskole er vokset fra 21 deltagere i 2015 til 61 deltagere i 2019 (hvoraf blot 25 af deltagerne var eksisterende medlemmer af Motionsklubben Amager). Det er flotte tal for en klub med omkring 150 løbere i forvejen.

Succesen hos Motionsklubben Amager har derfor inspireret andre klubber til at tage fat i DGI Storkøbenhavn for at få hjælp med at stable løbeskoler på benene. I foråret 2019 hjalp DGI også Rødovre AC og Sundby Løb & Motion med bl.a. markedsføring, trænerhjælp, træneruddannelse og løbeskole frem imod Etape København. 15 tilmeldte sig til løbeskolen i Sundby og 17 til forløbet i Rødovre – hvortil flere medlemmer, som man ikke havde set i lang tid, også pludselig dukkede op til løbetræningen.

Bent Bindner, løbetræner og initiativtager til løbeskolen hos Rødovre AC, fortæller, at de oprettede en løbeskole for at få nye medlemmer og inspiration til, hvordan de bedst muligt blev indlemmet i klubben. Resultatet var klart: Løbeskolen fungerede som super inspiration og nye løbere fik øjnene op for klubbens træningstilbud. Derfor mener Bent også at klubben fremover bestemt kunne være interesseret i at tilbyde nye træningsforløb – fx op til Royal Run 2020 - da det jo også har vist sig som en super anledning til at få flere ind i løbeklubberne (læs artiklen her).

Er din klub også interesseret i at få flere medlemmer og fx tilbyde løbetræning frem imod Etape København 2020 – så tag fat i DGI Storkøbenhavns løbekonsulent henrik.nygaard@dgi.dk / 40 12 78 13