Om Etape København

Fem etaper - ét marathon

Få en uforglemmelig oplevelse over fem hverdagsaftener i uge 25, 2023, der viser dig unikke sider af den danske hovedstad og udfordrer dig som løber eller gænger uanset dit niveau. Etaperne afvikles på hver sin rute, med forskellig distance, i forskelligt terræn – og alt sammen med København som kulisse.

Etape København så dagens lys i 2014, hvor løbsledelsen etablerede konceptet - med inspiration fra det sagnomspundne Etape Bornholm. Målet var at give løbere en oplevelse i hovedstaden, der adskilte sig fra traditionelle maratonløb samt vise kendte - og ukendte - sider af hovedstaden frem.

I 2018 fejrede løbet 5 års jubilæum. Konceptet er stadig det samme, hvor du skal tilbagelægge maratondistancen over fem hverdagsaftener, på distancer fra 7,5-10 km, i forskelligt terræn og på forskellige ruter i vores smukke hovedstad.

Ved Etape Københavns første år gennemførte en lille flok på bare 100 løbere. Kimen var dog lagt til noget større, og da rygtet om Etape København spredte sig, deltog godt 500 løbere allerede året efter. Feltet er i dag på omkring 1.000 løbere, hvor størstedelen er fra København, men byer som Helsingør, Holbæk, Roskilde og Køge er også repræsenteret. De senere år har vi endda haft en mindre delegation, fra Tyskland og England på startlisten.

Vi forsøger hele tiden at give dig den bedst mulige oplevelse. Det gør vi bl.a. ved at præsentere nye etaper hvert år, så du ser og oplever dele af København, du måske ikke kender i forvejen.