Inspiration til yoga for mænd

Hvornår
21. sep 2019 kl. 10:00 til 13:30
Hvor
Rundforbi Idrætsanlæg Stadion og Haller, Egebækvej 118, Gl Holte, Nærum, 2850 Nærum, Danmark
Hvem
Trænere fra 16 - 100 år.
Begynder, Letøvede, Øvede

Nummer
2019 18 01 3615

Er yoga kun for bløde mænd i bløde sokker? - svaret er NEJ. 
Der er et stigende behov for - også som mand - at have tid og rum til ro.

I løbet af kursets 3,5 time vil du blive introduceret til, hvorfor mange mænd oplever yoga praksis anderledes end kvinder, og hvordan du 'tøjler' mænd på et hold, så konkurrencegenet hos mænd, ikke tager over.

Du vil blive præsenteret for en række af øvelser, som er tilegnet mænd, og du vil du viden om, hvordan du endnu bedre kan integrere mænd i en klasse med kvinder - så det er interessant og udfordrende for alle.

Derudover skal vi lave en masterclass og en lille workshop, så du bliver klædt bedst muligt på til at undervise mænd i yoga. 

Kurset er for yogainstruktører, der ønsker at opstarte yoga/afspænding for mænd eller bruge yogaen i deres træning af mænd.

Underviser: Jørn Nørtoft

Ejer af KBH Yoga og eksamineret Dansk Yoga underviser. Jeg er uddannet igennem Dansk Yogas 2-årige yogalærer uddannelse med registrerede 800 timers undervisning, hvor vægten på anatomi, fysiologi og yogafilosofi er omfattende og præcis. Jeg blev yogaunderviser efter mange års egen yoga praksis. I dag underviser jeg i eget yoga studie på Østerbro, og gæsteunderviser på forskellige uddannelser.

Min første yogaklasse var tilbage i 1995. Jeg erfarede hvor fantastisk yoga er til både, at styrke og smidiggøre kroppen indefra og ud, bygge bro mellem krop og sind gennem vejrtrækning og ad den vej få mere overskud i hverdagen. I min undervisning lægges hovedvægten på vejrtrækningen, hvorigennem du lærer/oplever, at respektere kroppens signaler og begrænsninger og få det optimale ud af din praksis. Tidligere har jeg dyrket megen atletik og løbet maraton. Det har sammen med yoga givet mig en stor forståelse for vigtigheden af kroppens sundhed. Desuden er jeg astmatiker og hybermobil, hvor min yoga praksis har mindsket generne af både min astma og hybermobilitet væsentlig.

Forskelligheden af ovennævnte hold og mangfoldigheden af mine elever, giver mig dagligt ny inspiration til, at yde det bedste og gøre mig umage for den enkelte elev – samt sørge for, at eleven føler sig tryg på sin yogamåtte.

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer