SIT & HIIT

Hvornår
10. sep 2022 kl. 15:00 til 17:30
Hvor
Karlslunde I.F., Fitness, Kongens Enge 42, 2690 Karlslunde, Danmark
Hvem
Trænere, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2022 17 01 3616

Sprint Interval Training & High Intensity Interval Training

Kurset er for dig, der gerne vil lære mere om hvordan du bruger sprint og højintens intervaltræning til at få folk i jernform. 

Både SIT & HIIT er kendetegnet ved gentagne arbejdsintervaller ved høj intensitet, ofte omkring eller over den anaerobe tærskel. 

På kurset vil gennemgå teknik og forskellige måder at inddrage sprint på i undervisningen. Vi vil også diskutere hvad HIIT er, hvilken effekt det har på kroppen og hvordan det kan være et værdifuldt redskab at have og benytte sig af som træner. 

Du vil få en kort introduktion til fysiologien bag de adaptive processer der sker i kroppen når vi arbejder ved høj intensitet. Her skal vi bla. vil snakke om iltoptagelse og anaerob energiomsætning, samt begreberne RFD, power, hurtighed og efterforbrænding, ligesom vi skal kigge på hvordan denne træning påvirker forskellige sundhedsparametre.  

Kurset vil komme omkring opbygningen af et program målrettet forkellige målgrupper, hvor vi vil fokusere på temaer som hastighed, længde, tid og antal af intervaller.

Vi vil desuden have en praktisk del, hvor vi arbejder med teknik og forskellige øvelser og afprøver intervaltræning som gruppe. 

På kurset får du:

  • Viden om SIT & HIIT og samt hvordan du implementerer det i den daglige træning, samt de fysiologiske ændringer, der sker i kroppen. 
  • Viden om hvor meget, hvor langt, hvor ofte og hvornår, så du opnår hensigtsmæssig træning og undgår skader.
  • Mulighed for at blive klogere på, hvordan du sammensætter et SIT eller HIIT program der sikrer fremtidig udvikling. 
  • Præsentation og afprøvning af forskellige øvelser og teknik der egner sig godt til HIIT, og SIT. 

Morten Vinther

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer