Fitnessforening satser på outdoor fitness

Medlemmerne er vilde med at træne udenfor, og efter to år med træning i ”gården” vil Borup Fitness udvide med et udendørs træningsanlæg.

Der er store smil, sved og sammenhold i Borup Fitness, hvor outdoor fitness er et populært tilbud. Foto: Katja Karlsen

Selvom sommeren er over os, står den på alt andet end afslapning og kolde drinks i Borup. Her bruger godt 20 mænd og kvinder nemlig en time tirsdag aften på at lave dækflip, burpees, armbøjninger, walking lunges og andre hårde øvelser i en gård lige uden for foreningens holdsal.

Efter en blød start er outdoor træning blevet et hit, og udover glade medlemmer ser Borup Fitness også andre fordele ved den udendørs træning.

”Vi har kun en holdsal, men når der er udendørs træning, kan vi køre to hold på samme tid: et inde og et ude. På den måde løser vi et kapacitetsproblem. Og i dag er der også mange medlemmer, der efterspørger udendørs fitness,” siger Lisbeth Møller, der er foreningens chefinstruktør.

Hårdt på alle måder

I dag er hun selv med som deltager, og efter opvarmning til tonerne af Medina afsluttende med en sprint omkring bygningen, står den på hårdt arbejde til hårde heavy toner, der strømmer ud af boomblasteren, som er taget med udenfor sammen med diverse redskaber.

Det er fantastisk at træne i det fri, og der er ligesom mere team spirit, når man er herude, og tiden flyver bare afsted

Lisbeth Møller, chefinstruktør i Borup Fitness

Holdet bliver delt op i to; den ene halvdel laver goblet squats og burpees, og den anden laver en tabata, hvor de skifter mellem forskellige øvelser med 40 sekunders arbejde og 20 sekunder til at skifte. Alle giver den gas, og der bliver kæmpet for at komme gennem øvelserne.

Trods det hårde arbejde er der også plads til at grine og udveksle kække bemærkninger på kryds og tværs. Efter 10 minutter bytter de to hold plads og øvelser.

Mere outdoor på tegnebrættet

Ved siden af gården, hvor der lige nu arbejdes hårdt, har Borup Fitness planer om at skabe endnu mere plads til outdoor fitness.

”Vi drømmer om at få sat nogle udendørs træningsredskaber op, så vi også kan træne på andre måder. Det er en stor investering, men vi har allerede fået støtte til projektet af Køge Kommune, der ser et stort potentiale i vores projekt i forhold til at få inaktive og andre særlige målgrupper i gang. På længere sigt håber vi på at skabe et udendørs træningsanlæg, som også kan bruges af for eksempel eleverne på den lokale skole, flygtninge, beboere på plejehjem, og flere... Det skulle gerne blive hele byens samlingssted,” siger Lisbeth Møller.

Planerne er tegnet og fældet ned på papir, forhandlingerne og ansøgningerne er i gang, og hvis alt går vel kan Borup Fitness tilbyde en ny form for outdoor fitness til foråret.

Indtil da kæmpes der videre med kettlebells, dæk og sjippetov i gården.

”Det er fantastisk at træne i det fri, og der er ligesom mere team spirit, når man er herude, og tiden flyver bare afsted,” siger Lisbeth Møller.

Find udendørs fitnessparker

Mange foreninger tilbyder efterhånden også udendørs træning. Kontakt den nærmeste og hør, hvilke hold de har.

Desuden er der etableret udendørs fitnessparker mange steder i landet, hvor du kan træne gratis i redskaber. Her får du et udpluk, men du kan også klikke ind på din kommunes hjemmeside for at finde den nærmeste:

Sjælland

København: Sundby Idrætspark, Valby Idrætspark og Grøndal MultiCenter.

Slangerup: Slangerup Idræts- og Kulturcenter.

Herfølge: Herfølge Stadion

Tølløse: Sportsvej

Jylland

Aarhus: Frederiksberg Bypark, Mindeparken, Tangkrogen og Gåsehaven.

Viborg:  Strandparken.

Vejle: BarParken.

Aalborg: Østre Anlæg og Fjordmarken.

Fyn:

Odense: Munke Mose.

Ringe: Midtfyns Gymnasium.

Turup: Det grønne fællesområde.