Fra fitnessnybegynder til fitnessinstruktør

For få år siden havde Bente Reisfelt aldrig sat sine ben i et fitnesscenter. Nu er hun blandt andet uddannet fitnessinstruktør og underviser desuden på hold tre gange om ugen.

Det er aldrig for sent at blive forelsket i en ny idræt og uddanne sig til instruktør. Det hele begyndte, da Bente gik fra sygeplejerske til pension.

Solen står højt på himlen, og humøret er lige så strålende blandt de 12 morgenfriske mænd og kvinder, som varmer op på kunstgræsbanen i Herlev. De skiftevis løber og går en omgang, og flokken føres an af 71-årige Bente Reisfelt med en energi, der er mere smittende end en omgang Roskildesyge!

Tre gange om ugen underviser hun på et hold udendørs, og derudover kan man finde hende indenfor i fitnesscentret i B73 Fitness hver onsdag, hvor hun som fitnessinstruktør screener og lægger programmer for medlemmerne.

Godt halvdelen af medlemmerne er over 50 år, og jeg synes, det er vigtigt, at der også er nogle instruktører i den aldersgruppe. Derfor kastede jeg mig ud i det.

Bente Reisfelt

Det har ellers aldrig ligget i kortene, at c skulle være fitnessinstruktør. Nærmest tværtimod. Indtil for fire år siden havde hun nemlig aldrig været i et fitnesscenter, og træning var slet ikke en del af hverdagen.

”Jeg har altid haft fart på, og jeg elsker at vandre og elsker at være ude, men jeg har aldrig dyrket sport,” fortæller 71-årige Bente Reisfelt, der i dag er i super form og kan bryste sig af et kondital på 35, hvilket ligger i den høje ende for hendes aldersgruppe.

Det nye liv efter arbejdslivet

Da hun gik på pension fra jobbet som sygeplejerske for seks år siden, skulle hverdagen fyldes med andet end operationer, patienter og kolleger, og Bente prøvede forskellige aktiviteter uden at finde noget, der fængede. Men da hendes mand også stoppede med at arbejde to år senere, traf hun en beslutning: De skulle gå til fitness.

Jeg ved ikke helt, hvor det kom fra, men jeg var nysgerrig og tænkte, at fitness var godt, så vi meldte os ind i B73 Fitness, som ligger tæt på, hvor vi bor,” fortæller Bente.

Og fra at være fitnessnovice gik hun på kort tid til at være fitnessekspert, for da hun fik en mail fra formanden med en forespørgsel på, om der var nogle, der kunne tænke sig at blive uddannet fitnessinstruktør, meldte Bente sig.

”Godt halvdelen af medlemmerne er over 50 år, og jeg synes, det er vigtigt, at der også er nogle instruktører i den aldersgruppe. Derfor kastede jeg mig ud i det,” siger Bente, som siden også har taget Fitnessinstruktør Senior-uddannelsen.

Nervøs for at fejle

Hun lægger ikke skjul på, at hun fik lidt kolde fødder undervejs på fitnessinstruktøruddannelsen, hvor hun var den eneste på hendes alder.

Det er en kæmpe ballast for mig at have de uddannelser. Jeg har lært så meget, og det giver mig en stor tryghed, når jeg skal vejlede andre, fordi jeg ved, at jeg kan mit stof.

Bente Reisfelt

”Jeg var virkelig nervøs for at skulle til eksamen. Alle de unge kunne bare det hele, syntes jeg, mens jeg følte mig meget grøn. Men underviserne på uddannelsen, Lisbeth og Christian, fik talt med mig og fik afdramatiseret det hele, og det hjalp virkelig,” fortæller Bente, der selvfølgelig klarede skærene – og i hvert fald ikke blev mere afskrækket, end at hun siden videreuddannede sig og tog overbygningsuddannelsen Fitnessinstruktør Senior.

”Det er en kæmpe ballast for mig at have de uddannelser. Jeg har lært så meget, og det giver mig en stor tryghed, når jeg skal vejlede andre, fordi jeg ved, at jeg kan mit stof,” siger hun.

På sit udendørs hold for medlemmer i alderen 60+ er der fokus på styrke og balance, og normalt, når der ikke er vådt, foregår træningen på bare tæer. De har nemlig også godt af at blive trænet, siger hun.

Jeg havde en 52-årig mand, som sagde til mig, at jeg havde reddet hans liv, fordi jeg hjalp ham i gang med at træne. Det er jo fantastisk.

Bente Reisfelt

”I en forening som vores er det vigtigt, at der er tilbud målrettet seniorer, og det er godt at have forståelse for dem og gå roligt til værks,” siger Bente, som indrømmer, at hun har et hemmeligt mål for sit hold. ”Målet er, at de skal kunne løbe 10 omgange. I dag er det skiftevis løb og gang, men da vi begyndte gik de kun, så det skal nok lykkes,” siger hun med et stort smil og en bevidsthed om, hvad der skal til.

”Min rolle er i høj grad at motivere og sørge for, at træningen hverken er for svær eller for let. Det er jeg også meget bevidst om, når jeg lægger programmer i fitnesscentret.”

Den bedste belønning

Som frivillig i en forening er det ikke bankbogen, der bliver tyk af Bentes arbejdsindsats, men der er alligevel rigelig med belønning.

”Det er så dejligt at være noget for nogen, og det giver mig en kæmpe livsglæde. Når de siger, at de ikke var kommet på holdet, hvis ikke jeg var der, bliver jeg bare så glad. Jeg havde en 52-årig mand, som sagde til mig, at jeg havde reddet hans liv, fordi jeg hjalp ham i gang med at træne. Det er jo fantastisk,” siger Bente, der for øvrigt også blev Årets Fitnessinstruktør i foreningen sidste år. Og hvem ved, om hun har taget sin sidste fitnessuddannelse…