Holdtræning giver ekstra sved på panden

Styrketræning på et hold i Herlufmagle Gymnastikforening har været en stor succesoplevelse for Sandi Madsen, der oplever flere fordele ved holdtræning.

I CrossGym bruger du både din egen krop og forskellige træningsredskaber.

“Det er nemmere at komme afsted end tidligere. Jeg presser mig selv ekstra, når jeg er her. Og så føler man sig velkommen.”

Ordene kommer fra Sandi Madsen, der forklarer, hvorfor hun er vendt tilbage til sin anden sæson på CrossGym-holdet i Herlufmagle Gymnastikforening.

“Jeg kan simpelthen mærke, at det virker. Det er absolut en motivationsfaktor. Jeg skal bare lige lære ikke at give den helt så meget gas, så jeg ikke har så ondt dagen efter,” griner hun.

Yder mere i godt fællesskab

Og faktisk er det ikke så underligt, at Sandi Madsen presser sig selv lidt mere end tidligere, hvor hun tog alene i fitnesscenter. Det forklarer Knud Ryom, der er ekstern lektor på Aarhus Universitet og formand for Dansk Idrætspsykologisk Forum.

Han har blandt andet forsket i fællesskaber og har undersøgt, hvad både gode og mindre gode fællesskaber fører med sig i foreningsregi.

“Har du et godt socialt miljø og god support, vil du opleve, at et fællesskab får dig til at yde mere. Men det kan også gå den anden vej, hvis fællesskabet ikke fungerer,” siger Knud Ryom, der synes, det er interessant, at fællesskab i stigende grad findes i tidligere ofte individuel aktivitet som fitness og styrketræning.

Søgte fællesskabet

På CrossGym-holdet i Herlufmagle Gymnastikforening fungerer fællesskabet godt, siger Sandi Madsen. Derfor er hun glad for igen at være en del af holdidræt, som hun ellers ikke har dyrket, siden hun var barn.

“Jeg kom nok tilbage, fordi jeg søgte fællesskabet. Og jeg bliver glad, når jeg ser, at vi er mange til træning. Jeg har et andet tilhørsforhold her, end jeg kunne få i et center,” siger hun.

“Vi begynder at kende hinandens navne, instruktøren kender vores navne, og vi griner og snakker. Det betyder helt sikkert noget for motivationen,” siger Sandi Madsen, der ikke er i tvivl om, at hun vil fortsætte på sit CrossGym-hold i næste sæson.