Valgte crossfit frem for operation

Steffen Karlsson er en af de seje crossfittere i Karlslunde, som træner, fordi det er godt for både krop og sjæl.

Der bliver givet fuld gas til crossfit i foreningen Fitnes-KIF.

Der bliver ikke sparet på hverken kræfter eller udfordringer i det overdækkede crossfitområde i Fitness-KIF i Karlslunde, når der står Cross KIF på holdplanen.

Instruktøren Jan dikterer blandt andet pushups og mavebøjninger, og syv mænd og en enkelt kvinde giver den fuld gas. Foruden den hårde træning er luften fuld af en blanding af drillerier og opmuntring, og man er ikke et øjeblik i tvivl om, at hygge er en del af konceptet.

”Verden er af lave, hvis man ikke kommer afsted til træning,” siger en af de bomstærke deltagere, 75-årige Martin Richter, som man kan møde i Fitness-KIF flere gange om ugen.

Træning eller operationsbord

En anden af ”crosskif’erne”, Steffen Karlsson, misser også sjældent en træning. En træning, der for ham er helt nødvendig, hvis han vil undgå at komme en tur på operationsbordet.

”Jeg fik at vide af lægen, at der ikke var nogen vej uden om en knæoperation. Men det ville jeg ikke, så jeg begyndte at træne her, og nu taler vi ikke om det mere.” siger Steffen Karlsson.

”Historier som Steffens hører vi faktisk ret ofte,” fortæller souschef Sille Egeskov Germuth.

Vigtigt sammenhold

Også 86-årige Gunnar Jørgensen er begejstret for crossfit. Han begyndte først at træne for ni år siden, da han blev ”slæbt” ned i fitnesscentret af sine tre døtre, som trænede her. Tidligere var havearbejde hans foretrukne fritidsbeskæftigelse, men selvom haven stadig skal passes, er det ikke længere nok.

”Jeg træner for at holde gang i skroget. Jeg ved, at hvis jeg bare sætter mig i en stol, kan jeg lige så godt grave mig ned,” siger Gunnar Jørgensen.

I dag træner han 2-3 gange om ugen, og foruden træningen fremhæver han to ting, som er med til at få ham til at trække i træningstøjet og bevæge sig hen i fitnesscentret:

”Kammeratskabet og sammenholdet betyder rigtig meget for mig,” siger han og snupper en tår vand.