Kurser og uddannelser i individuel træning

Spændende uddannelser og kurser, som er målrettet undervisning i fitnesscenter.

Hvis du har lyst til at være noget for andre og hjælpe dem med at få en god træning, bør du overveje at blive fitnessvejleder. På kurset får du en grundlæggende basisviden om fysiologi, anatomi og træningslære. Du bliver i stand til at instruere i et mindre udvalg af styrke- og balanceøvelser, og du får kompetencer til at rette træningsteknik, så øvelserne udføres korrekt. Derudover får du indblik i aldersrelaterede sygdomme og -forandringer i kroppen. På kurset er der også fokus på, hvordan du kan fortælle om muligheden for at deltage i det sociale fællesskab og at skabe nye relationer gennem fitnesscentret.

Fitnessinstruktør Senior (10 timer)

Seniorer har særlige muligheder og begrænsninger i forhold til træning, og det er vigtig viden for at kunne planlægge træningsforløb for seniorer. Du får bl.a. indsigt i aldersrelaterede forandringer, mentale barrierer og nye træningsmuligheder inden for både holdtræning og individuel træning. Kurset klæder dig på til at tilbyde seniorer en optimal træning, der giver dem gode og varige resultater.

På kurset er der fokus på:

  • Fysiologiske aldersrelaterede forandringer og sygdomme
  • Træningslære - balance + hukommelse
  • Praktisk balance- og hukommelsestræning
  • Træningslære – kondition
  • Træningslære – styrke
  • Styrketræning til seniorer
  • Seniorfitness test, teori og praksis
  • Motivation og ældrepædagogik

Fitnessinstruktør - Brush up (5 timer)

Få genopfrisket din viden fra den 40 timer lange Fitnessinstruktør-uddannelse. Der er fokus på de vigtigste elementer fra uddannelsen, specielt programlægning og øvelsesudførelse. Blandt andet gennemgås basal træningslære med opvarmning, styrketræning, kredsløbstræning og cool down samt de fem regler for god øvelsesteknik. Kurset er en blanding af teori og praksis, og ud over genopfriskningen bliver der supplereret med nye øvelser og ny viden på træningsfronten. Der er desuden plads til, at deltagerne kan ønske at tale om særlige emner eller øvelser.