Floorballens børn og unge indtager Frederikshavn

Næste års ungdomslandsstævne i floorball vender tilbage til det nordjyske. Frederikshavn bliver nemlig værtsby for eventen i 2017.

I 2015 blev ungdomslandsstævnet ligeledes afviklet i Frederikshavn. Foto: Bent Nielsen

Omkring 1000 børn og unge forventes at deltage, når Frederikshavn i 2017 skaber rammerne for det store ungdomslandsstævne i floorball. Floorball Danmarks bestyrelse har nemlig besluttet at tildele den lokale klub Frederikshavn Blackhawks værtskabet, som de senest havde i 2015.

”Rammerne i Frederikshavn er optimale for at afvikle et så stort stævne. Blackhawks har ved efterhånden mange lejligheder vist, at de mestrer sådanne arrangementer som værter, så vi er meget tilfredse med, at vi kan byde Floorball Danmarks børn og unge velkommen i Frederikshavn,” fortæller Floorball Danmarks bestyrelsesformand Thorbjørn Ovedal.

Landsstævnet 2017 afvikles fra den 31. marts til den 2. april i Arena Nord, hvor der er seks idrætshaller til rådighed. Det var oprindeligt planlagt fra den 7. til den 9. april, men flyttes en uge tilbage grundet arenaens tilgængelighed. I den lokale klub er blikket rettet mod at gøre 2017-udgaven til en ny stor oplevelse for deltagerholdene.

”Vi har over sommeren håbet på, at vi ville blive udvalgt til at afholde landsstævnet 2017. Med vores mange frivillige og deres erfaringer fra tidligere år kan vi tilbyde alle Danmarks unge spillere en fantastisk oplevelse i Frederikshavn,” siger Kasper Bagnkop, formand for Frederikshavn Blackhawks, der selv råder over en af Danmarks største ungdomsafdelinger.

U17-DM blev afviklet i forbindelse med landsstævnet 2016.U17-DM blev afviklet i forbindelse med landsstævnet 2016.Foto: Floorball Danmark

Succesfuldt sidearrangement vender tilbage

I forbindelse med landsstævnet i 2015 blev der arrangeret en herrelandskamp, som de mange landsstævnedeltagere overværede. Sidste år var det U17-DM Final4, der kørte sideløbende med landsstævnet i Ringsted, hvor der var stor opbakning på lægterne. Derfor har Floorball Danmark valgt at holde fast i en model, hvor de unge deltagere får mulighed for at se floorball på højt niveau ved siden af deres egne kampe.

”Det var stor succes i både 2015 og 2016, så derfor har vi også valgt at lægge næste års U17-DM Final4 i forbindelse med Landsstævnet i Frederikshavn. Vi giver både landsstævnedeltagerne og U17-holdene en fantastisk og lærerig oplevelse på denne måde,” lyder det fra Nils-Ola Nilsson, der er sekretariatschef for Floorball Danmark.

Floorball Danmark afholder landsstævnet for piger og drenge fra U5 til U17 hvert år som afslutning på sæsonen.