Første Superfinale afvikles i Randers 2016

Randers bliver vært for Floorball Danmarks første Superfinale-arrangement. Og nu kan du opleve afgørelsen i floorball DM for både herrer og damer på finaledagen.

Rødovre vandt DM-guld otte dage efter finalearrangementet i Randers 2015. I 2016 afgøres det hele på dagen i Superfinalen. Foto: Floorball Danmark

Den 16. april 2016 får du intensitet, nerve og frem for alt en stor floorballfest i Arena Randers. Herrernes finale afgøres nemlig igen over én finalekamp, så både danmarksmestrene for herrerne og damerne kan hyldes på dagen.

Randers var værter for sidste års DM-finalearrangement, hvor herrefinalen blot var første opgør i en femkampsserie. Nu får klubben så muligheden for at fyre op under arrangementet med to afgørende finaler.

”Vi betragter det som et kæmpe skulderklap og anerkendelse af vores værtskab sidste år, at vi er blevet genvalgt som arrangør. Vi vil bygge videre på de erfaringer, vi gjorde i forbindelse med afviklingen, så vi både kan videreudvikle det og samtidigt hylde de to nye mestre,” lyder det fra Jesper Ravn Lorenzen, der er bestyrelsesmedlem i Randers Raptors.

Som arrangør skabte de en flot event sidste år, som de nu får muligheden for at bygge videre på med to afgørende finaler i stedet for én

Thorbjørn Ovedel, formand for Dansk Floorball Union

Udover finalerne vil også de to bronzekampe og et Superkidzliga-stævne blive afviklet på dagen. Dermed er rammerne skabt til en stor dag i floorballens tegn, vurderer Dansk Floorball Unions formand.

”Vi glæder os over, at vi med Randers Raptors’ erfaringer fra sidste år kan kickstarte en ny æra med to danmarksmestre på dagen. Som arrangør skabte de en flot event sidste år, som de nu får muligheden for at bygge videre på med to afgørende finaler i stedet for én,” fortæller Thorbjørn Ovedal.

DM-finalerne bliver til Superfinale

Fra og med 2016 giver Dansk Floorball Union arrangementet et ansigtsløft og omdøber det til Superfinale. Idéen er at lade sig inspirere af den finalekultur, der er opstået hos de store floorballnationer.

”Der kommer nok ikke 10.000 tilskuere til en Superfinale i de nærmeste år, men vi kan se i de andre lande, hvordan deres finaler som produkt bliver styrket af én finale. Det er både vigtigt rent kommercielt, men i særdeleshed er det også vigtigt for os at give publikum, spillere og frivillige en god floorballoplevelse på dagen,” siger DaFU’s sekretariatschef Nils-Ola Nilsson, der er koordinator for unionens arbejdsgruppe.

Herrernes mesterskab har tidligere været afviklet over én finalekamp - senest i 2013, hvor en dansk tilskuerrekord blev sat med 1680 på lægterne i Valby Hallen.