Nyt stævnetilbud skal fastholde teenagere

Nyt stævneprodukt til de 14-19-årige ser dagens lys i den kommende floorballsæson. TeenLiga følger samme format som KidzLiga og skal gøre det nemmere for foreningerne at få sine teenagehold i kamp.

3-mod-3 for teenagere er allerede et tilbud på det årlige ungdomslandsstævne. Foto: Bent Nielsen

I forlængelse af succesen med KidzLiga, der er et 3-mod-3-stævnekoncept for børn mellem fem og 13 år, introduceres TeenLiga fra den kommende sæson. TeenLiga henvender sig til børn og unge, der er mellem 14 og 19 år, og giver dermed mulighed for at flere aldersgrupper kan komme ud til stævner og møde andre hold i samme alderstrin.

TeenLiga bygger på samme stævneformat som KidzLiga og er udarbejdet som en del af fokusområdet TeenFloorball inden for Bevæg dig for livet. Her er formålet at styrke området inden for fastholdelse af ungdomsspillere i teenageårene.

Konceptet er delt op i tre aldersgrupper, der hver især dækker to årgange - nemlig U15, U17 og U19, der samtidigt svarer til Floorball Danmarks aldersinddeling i Danmarksturneringen. Da der spilles 3-mod-3 på små mål uden keeper, kræver det væsentligt færre spillere at samle et hold i forhold til floorball på stor bane.

Det første stævne er planlagt i samarbejde med Hvidovre Attack FC og afvikles den 4. november 2017.