Floorball må spilles udendørs

Fra mandag d. 1. marts er det igen tilladt at spille floorball udendørs i grupper på op til 25 personer. Al indendørs breddeidræt er til gengæld stadig lukket ned.
(Artiklen er senest opdateret den 1. marts 2021).

Foto: DGI

DGI Floorball og BDFL-Floorball opfordrer foreningerne til at bruge den udendørs genåbning til at få gang i en masse StreetFloorball-aktiviteter, men vi håber selvfølgelig også på, at indendørs idræt kan komme med i næste runde af genåbningen. I den forbindelse arbejder DGI, DIF og Firmaidrætten på at sikre, at dette indgår i beregningerne for kommende åbninger.

Sådan håndterer foreningen en positiv coronatest

Har du styr på, hvad du og din forening skal gøre, hvis et foreningsmedlem bliver testet positiv for COVID-19?

Indtil da, gælder følgende restriktioner:

  • Indendørs floorball på motionsplan skal fortsat holdes helt lukket.
  • Man må rykke floorball-træningen udendørs, hvis der er tilladt adgang til faciliteter (her kan der være forskelle fra kommune til kommune).
  • For udendørs idrætsaktivitet gælder et forsamlingsforbud på max 25. Både børn og voksne må mødes til udendørs træning eller kamp. Trænere, dommere og tilskuere skal tælles med i de 25 personer.
  • Man må gerne arrangere træning for flere grupper samtidig, hvis der er en tydeligt markeret afgrænsning af zonerne (med mindst 2 meters afstand mellem dem) og det sikres, at grupperne aldrig blandes med hinanden. Hver træner må kun have ansvaret for aktiviteterne i én gruppe.
  • Der skal altid være en træner eller anden ansvarlig til stede ved afvikling af idrætsaktiviteter for børn. Vedkommende tæller med i det samlede antal på max 25 personer.
  • Der er IKKE krav om dokumentation for en negativ corona-test for at kunne deltage i aktiviteten.
  • Toiletter, omklædningsrum, opbevaringsskure og lignende må gerne holdes åbne for opbevaring og kortvarige ophold - men ikke omklædning og bad.
  • Professionel idræt er fortsat undtaget fra de særlige restriktioner.