Medlemstallene i Bevæg dig for livet-floorball når nye højder

De nye samlede unikke medlemstal fra DIF og DGI trækker store smil på læberne i Bevæg dig for livet-floorball, hvor medlemstallet netop har rundet en historisk flot milepæl.

Medlemstallene fra DIF viser en samlet medlemsstigning på hele 10,8 %, hvilket betyder, at floorballsporten for første gang i historien kan tælle over 10.000 medlemmer på landsplan.

”Det er fantastisk, at medlemstallet nu har rundet de 10.000 spillere, og skønt at se, at den store indsats, der lægges i projektet, tydeligvis virker. Vi får udelukkende positive kommentarer fra alle involverede parter, og da interessen for MotionsFloorball tydeligvis bare vokser og vokser år for år, har jeg samtidig god grund til at tro, at væksten også fortsætter fremover”, fortæller det fra den daglige projektleder i Bevæg dig for livet-floorball, Erik Lennart Petersen.

Fremgangen i tal

Floorballsporten er gået fra 9779 medlemmer i 2017 til flotte 10.838 medlemmer i 2018, og dermed er der tale om en medlemsfremgang på intet mindre end 1059 medlemmer.

”Det er enormt positivt, at fremgangen fortsætter, og det skyldes i høj grad det fornemme foreningsarbejde, der udføres hver dag i floorballklubberne af frivillige, trænere og ledere. Stor tak til dem for deres indsats for at tiltrække nye medlemmer”, lyder det fra Floorball Danmarks formand Carsten Nymand Provstgaard.

Og tallene viser tydeligt, at der tiltrækkes nye medlemmer i foreningerne. Således viser de nye tal blandt andet, at antallet af damefloorballspillere er steget med 306 spillere svarende til en vækst på 12,68% sammenholdt med tallene fra 2017.

Den største stigning skal dog findes hos 60+ spillerne, som virker til at være bidt af floorballsporten. Således er der registreret en stigning af medlemmer i denne gruppe på hele 23,10 %.

Den største regionale medlemsvækst finder vi i Nordjylland, hvor medlemstallet er steget med 18,08 %, hvilket svarer til hele 280 flere medlemmer i regionen.

Flere foreninger

Det er ikke alene medlemstallene, der kan frembringe smil på læberne disse dage. Således viser tallene fra DIF også en flot fremgang på foreningstallene.

I 2017 var der 267 registrerede floorballforeninger i Danmark. Dette tal er nu steget til 290 foreninger i 2018, hvilket er utrolig positivt.

"Det er blandt andet et billede på, at floorballsporten fortsat udbreder sig i Danmark. Med flere foreninger får flere potentielle nye floorballspillere større mulighed for at spille floorball lokalt, og derfor er stigningen af floorballforeninger især glædelig", lyder det fra Erik Lennart Petersen.

Læs mere

Hvis du har lyst til at vide mere om medlemstallene og læse, hvad DIF fremhæver som særligt positivt, så læs med her.