Lille Ib

Gennem historiefortælling kan dine spillere udvikle deres boldkontrol og lære at holde overblik

Idræt
Floorball
Kategori
Opvarmning og lege
Emneord
Overblik, Boldkontrol
Tid
10 min.
Niveau
1 - Begynder
Alder
6-10 år
Deltagere
4-20 deltagere

Beskrivelse af øvelsen

·       Lav to parallelle linjer med 10 meters mellemrum. Fordel spillerne, så der er lige mange bag hver linje, med front mod hinanden.

·       Hver spiller får en rolle som enten 1: en af de 3 små bjørneunger, 2: lille Ib, 3: mor, 4: far. 

·       Træneren læser historien op og holder en pause, så spillerne får tid til at drible over til den anden linje.

·       Hver gang ens rolle bliver nævnt i historien skal spilleren drible over til modsatte linje. 

Historien

De tre små bjørneunger. En dag, da Lille Ib havde været ovre hos en af sine kammerater, havde kammeraten fortalt Lille Ib, at han havde været med sin Mor og Far i Zoologisk have, og der havde han set De tre små bjørneunger.

Lille Ib var straks løbet hjem op havde spurgt, om han og Mor og Far ikke kunne tage i Zoologisk Have den næste søndag for at se De tre små bjørneunger. Mor sagde først nej, men Far var med på ideen. Da det blev søndag, pakkede Mor madpakke, Far vaskede bilen, og Lille Ib glædede sig, for nu skulle han i Zoologisk Have og se De tre små bjørneunger sammen med Mor op Far.

Da klokken var 11, var både Mor, Far og Lille Ib klar. Først steg Lille Ib ind i bilen, derefter Mor og til sidst Far og så kørte de af sted mod Zoologisk Have for at se De tre små bjørneunger. Da de kom derud, steg først Mor, så Far og til sidst Lille Ib ud af bilen. Lille Ib ville straks hen at se De tre små bjørneunger, men Mor og Far havde taget nogle sild med, så de ville først hen til søløverne, så Mor og Far og Lille Ib kunne fodre dem med sildene.

Da de havde fodret søløverne med sild, ville Lille Ib hen til De tre små bjørneunger for nu kunne han ikke vente længere. Mor og Far tog derfor Lille Ib i hånden op gik hen til grotten, hvor De tre små bjørneunger boede. Mor og Far havde nogle nødder med, som Lille Ib kunne give til De tre små bjørneunger.

Da Mor og Far og Lille Ib havde fodret De tre små bjørneunger et helt kvarter, syntes Mor og Far, at nu måtte de se at komme hjem igen. Derfor sagde Mor og Far og Lille Ib farvel til De tre små bjørneunger og gik mod udgangen. Da de havde fundet, bilen, steg første Mor, så Far og til sidst Lille Ib ind.

På hjemvejen snakkede Lille Ib ikke om andet end De tre små bjørneunger. Mor blev irriteret, men Far sad bare og grinede. Da de var kommet hjem, og Mor og Far og Lille Ib var kommet ud af bilen, løb Lille Ib straks over til sin kammerat.

Lille Ib fortalte, at han havde været i Zoologisk Have sammen med sin Mor og Far og der havde han set De tre små bjørneunger – så sandt som han hed Lille Ib.

Formål:
  • Overblik
  • Boldkontrol
Variation:
  • Lav en cirkel med en diameter på 10 m med det antal spillere der er. Hver spiller placerer sig ved en kegle. Når ens rolle bliver nævnt, dribler spilleren en omgang højre rundt om cirklen. Variere den med, at fx bjørnene dribler venstre om og nogle af de andre højre om.

Øvelsen kræver

Materialer:
  • 4 kegler
  • Alle har en stav og en bold