Trænerkursus for forældretrænere i tremandsfodbold (U5-U6-U7)

Hvornår
26. sep 2020 kl. 09:00 til 12:00
Hvor
DGI Storstrømmen, Evensølundvej 5, 4720 Præstø, Danmark
Hvem
Trænere, begynder, letøvede

Nummer
2020 23 40 3000

Er du blevet træner for dit eget barn og hendes eller hans kammerater, uden at du egentlig er helt klar over, hvordan man bedst muligt griber en fodboldtræning an?

Eller er I en klub, hvor ressourcerne er små, og derfor er I bare glade, fordi en forælder har meldt sig til at tage træningen for de yngste, men I har desværre ikke rigtig tid eller kræfter til at få klædt dem ordentligt på til opgaven?

Så er det her kursus perfekt for jer, for her bliver deltagerne både klædt på til at planlægge en nærværende træning, som passer til aldersgruppen, og samtidig får I hjælp til, hvordan man som træner bedst muligt taler til spillerne, hvordan du håndterer kampe og stævner og hvordan du får forældrene til at blive medspillere i forhold til at give børnene den bedst mulige fodboldoplevelse.

Hvad: Inspirerende børnekursus med opfølgning i egen klub for fodboldtrænere, der træner 3-mands fodbold. Fokus er på følgende temaer:

  • Hvordan tilrettelægger du en sjov og inspirerende træning?
  • Hvad skal du have fokus på i din træning for at skabe mulighed for den bedst mulige udvikling?
  • Hvordan håndterer du ”konkurrence-elementet” til træning og kamp?
  • Hvordan får du forældre til at blive ”medspillere” i stedet for ”modspillere”?

 
Hvem: Alle forældretrænere, der føler sig på lidt usikker grund i forhold til at skulle være fodboldtræner for børn, og som gerne vil have hjælp til at give spillerne den bedst mulige oplevelse til fodbold, eller som simpelthen bare savner inspiration.

Hvorfor: Det er afgørende for børns motivation og lyst til at blive fodboldspillere, at deres første møde med en fodboldklub giver dem lyst til at komme igen. Gode oplevelser og en træning, der giver spillerne udfordringer på rette niveau, er væsentlige ingredienser i at få spillerne til at blive en del af fodboldklubben i mange år.

Specifikt for tremandsfodbold: I forhold til at træne de mindste årgange, der spiller 3-mands-fodbold, vil der især være fokus på:

  • Lege der underbygger de bevægelser, som er relevante for fodboldspillere.
  • Grundlæggende motorisk udvikling, der gavner spillernes balance og bevægelse.
  • ”Mig og bolden” – hvordan får man spillerne til at øve sig på de mest basale fodboldfærdigheder, såsom: Driblinger, finter, afslutninger, ”stå mindst muligt stille” og det at ”møde en bold i bevægelse”.

Tre timers kursus på Bosei: 
Første del af kurset er et 3 timers modul, der foregår hos DGI Storstrømmen på Idrætshøjskolen Bosei. Her gennemgår DGI’s instruktør først lidt grundlæggende teori, inden I går på træningsbanen, hvor instruktøren sammen med jer vil gennemgå øvelser og gennemføre en træning med en flok børn i aldersmålgruppen. Dagen slutter med opsamling i plenum.

Opfølgning i egen klub: 
Anden del af kurset foregår i jeres egen klub inden for en måned efter det første modul. Her kommer DGI’s instruktør ud og enten overværer en træning, hvor I efterfølgende kan få sparring og gode råd og tips, eller gennemfører en inspirationstræning med jer, alt efter hvad I har mest brug for.

Instruktør på kurset er Jesper Feldballe Hansen, der er uddannet DGI-instruktør, har trænet fast på både DGI’s og DBU’s fodboldskoler i mere end 20 år og desuden har sit eget firma, der er specialiseret i at træne fodboldbørn på alle niveauer.

Har du spørgsmål til kurset, så kontakt endelig DGI Storstrømmens fodboldkonsulent Jimmy Langelund på 42430862 eller jl@dgi.dk

I forbindelse med alle arrangementer overholder DGI Storstrømmen alle myndighedernes retningslinjer og anbefalinger, samme forventning er der til samarbejdspartnere og deltagere. Læs alle anbefalinger og andre gode råd på siden ’Sådan håndterer du Coronakrisen i foreningen’

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer