3 gode råd til fodboldtræning om vinteren

Fodboldtræner Claus Olsen giver dig tre gode råd til at holde spillernes motivation oppe, når vejret er gråt og koldt, og græsset er vådt.

Vådt græs og mudder kan gøre det mindre sjovt at træne om vinteren. Husk at guide dine spillere til rigtig påklædning. Foto: Lars Holm

Vejret er kedeligt og temperaturen går kun én vej - det er ned. Men træningen foregår stadig udenfor. Det kan være en udfordring at motivere spillerne til at give den gas i vintermånederne, men med disse tre råd kommer du godt i gang. 

3 gode råd fra fodboldtræner Claus Olsen

  • Den rigtige påklædning er vigtig
    Hvis spillerne står stille, kan de hurtigt blive kolde i vinterkulden. Det er meget personligt, hvilken påklædning spillerne har det bedst i, men sørg for at give nogle generelle råd, så spillerne er godt klædt på.
  • Vejret og mørket kan godt påvirke spillerne
    Sørg for at lave træning, der handler om at score mål. Spillerne holder sig for det første mere varme, hvis de ikke skal stå og øve lange afleveringer på tværs af banen, men det bliver også mere motiverende og giver en fornemmelse af succes, hver gang bolden rammer nettet.
  • Spillet kan hurtigt komme til at gå i stå, og spillerne må ikke blive kolde
    Sørg derfor for at antallet af spillere er justeret til antal af trænere, så der er god kontakt både når øvelserne skal forklares, men også når de laves.