Californiske spillere jonglerer sprog og spil på fodboldskole

Fodboldskolen i Vemmelev SGI tiltrækker spillere hele vejen fra USA. Sproget er ingen barriere, for når bare bolden triller, spiller sproget inden rolle.

Amerikanske Alexzander Svenningsen (bag stolpen) har ligesom de andre spillere fuld fokus på bolden på fodboldskolen i Vemmelev SGI. Foto: Camilla Anja Hansen

Sommerferie er synonym med skolefri for danske børn. Alligevel vælger mange år efter år frivilligt at skrive skole på kalenderen i juli: De vil dyrke deres yndlingsidræt sammen med vennerne.

I Vemmelev SGI har de været særligt dygtige til at sprede rygtet om deres fede fodboldskole – det er nået hele vejen over Atlanten og for andet år i streg har de besøg fra USA.

”It’s fun to learn new things and play soccer, besides the Danish players here are better players than my friends back home,” siger 13-årige Alexzander Svenningsen.

Han og hans lillebror André tilbringer sammen med deres danske farmor sommeren i Danmark. De har begge set frem til fodboldskolen i Vemmelev, som de også deltog på sidste år.

De kan sagtens være med, for vi spiller jo bare - der behøver man ikke snakke

Jeppe Falkner, deltager på Vemmelev SGI's fodboldskole

Ferie uden kedsomhed

Den sjællandske fodboldskole samler i år spillere i alderen otte til 14 år. Jeppe Falkner er 10 år og spiller til dagligt i Slagelse SBI. Det er tredje gang, han deltager på en fodboldskole.

”Jeg skal bare på fodboldskole, for jeg gider ikke sidde derhjemme og kede mig. Her hygger jeg mig med mine venner og bliver en bedre fodboldspiller,” siger han.

Ham og hans fodboldkammerater synes, det er fedt, at der er kommet spillere hele vejen fra USA.

”De kan sagtens være med, for vi spiller jo bare - der behøver man ikke snakke. De var her også sidste år, så vi kender dem faktisk godt lidt,” siger Jeppe Falkner.

Sproget spiller ingen rolle

Solen bager, som den nærmest har gjort siden starten af maj i år. Derfor er den kølige vind fra Storebælt en velkommen gæst, når den jævnligt rusker op i de unge spillere på den sjællandske kunstgræsbane.

Som fodboldskoleleder kunne Jacob Madum-Kyhl ikke have drømt om bedre forudsætninger for sommerens fodboldskole. Han er imponeret over de to amerikanske deltagere.

”Det er gået super fint og de indgår fint i spillet. De forstår rigtig meget dansk og resten afklarer vi på engelsk. Det er intet problem,” siger han.

For Alexzander Svenningsen er fodboldskolen en anderledes oplevelse i hans i alt fem ugers ophold i Danmark. Lillebroderen på 10 år skal allerede hjem, når fodboldskolen slutter om et par dage. Han har til gengæld fået ekstra meget ud af sprogudvekslingen på banen.

”André just talks. He has been playing a lot with the other players, because he just talks. It’s been easy for him to learn because of that,” siger storebroderen.